Nieuws | 15 oktober 2021

Selectie & info K. Lyra-Lierse – KSK Tongeren

Zaterdagavond komen de Eburonen op bezoek in het Luc De Rijckstadion. Daardoor staan twee promovendi uit het seizoen ’19-’20 in 3e amateur tegenover elkaar. De aftrap staat zoals gebruikelijk gepland om 20u00.

KSK Tongeren onderging afgelopen zomer een hele metamorfose. Het eerste elftal voetbalt opnieuw onder stamnummer 54 en de naam KFC Heur-Tongeren werd ingeruild voor de nieuwe (of eerder oude?) benaming. Ook de kleuren werden gewijzigd naar wit-blauw, analoog dus met de kleuren van het oude KSK Tongeren.

Dat nieuwe elan kreeg voor de Tongenaren voorlopig op het veld nog geen gevolg. Uit de eerste zes wedstrijden werden slechts 4 punten gepuurd: een (verrassende) overwinning op speeldag 3 in Bocholt en vorige week werd er 1-1 gelijk gespeeld in de Limburgse derby tegen Hades. Daardoor parkeren ze zichzelf momenteel op een gedeelde voorlaatste plaats. Vooral achteraan lijkt het schoentje te wringen in Tongeren. De Eburonen slikten samen met Sporting Hasselt voorlopig de meeste tegendoelpunten, namelijk 13 in het totaal.

Een ander verhaal bij onze Pallieters. Op de koppositie en drie punten los na een enorm knappe, maar ook wel onverhoopte, 16 op 18. Daarmee durft Lier zelfs voorzichtig dromen van de eerste periodetitel, die al vroeg in het seizoen zekerheid kan bieden over een eindrondeticket. Een nieuwe driepunter tegen KSK Tongeren is dan wel een must. En uitgerekend tegen (Heur-)Tongeren behaalde Lyra-Lierse twee seizoenen geleden de eerste periodetitel. Wij hopen dus alvast dat de geschiedenis zich (deels) herhaalt.

Selectie

T1 Bart De Roover selecteerde voor deze wedstrijd de volgende spelers: Sterkens, De Herdt, Julien, Balbi, Struyf, Vets, Van Goylen, Kil, Adesanya, Lambreghts, Weuts, Nys, van den Buijs, Schaessens, De Wilde, Peffer.

Blessures

Joppe Smits & Ian Van den Branden kampen nog met blessures en zijn wellicht nog enkele weken niet inzetbaar. Ook Brent Van den Abeele is nog out. Kristof Maes hervatte deze week de trainingen.

Ticketinfo & coronamaatregelen

Tickets voor deze wedstrijd zijn enkel verkrijgbaar op matchdag aan onze loketten. Onze ticketprijzen kan je hier terugvinden.

Gezien de meest recente versoepelingen wat betreft buitenactiviteiten, zal het CovidSafe Ticket niet meer van toepassing zijn vanaf deze wedstrijd.