Nieuws | 29 oktober 2021

Selectie & info K. Lyra-Lierse – K. Diegem Sport

Eind oktober staat traditiegetrouw de ontknoping van de eerste periode op het programma. Op speeldag 9, zaterdagavond 30/10 om 20u00, maakt Lyra-Lierse zich op om Diegem Sport partij te geven. De mannen uit de Brusselse rand werden op voorhand als top 5-club getipt en staan momenteel op de zevende plaats wellicht iets onder hun waarde geparkeerd. Die zevende plek in de rangschikking geeft echter misschien een vertekend beeld, want hiermee staan de Diegemnaren op slechts één puntje verwijderd van het nummer 3, SK Londerzeel.

Spektakel verzekerd dit seizoen voor supporters van groen-wit. Want Diegem vond al 18 keer (even vaak als Lyra-Lierse, n.v.d.r.) de weg naar doel. De belangrijkste les die onze Pallieters uit de voorbije acht speeldagen moeten trekken: met dit Diegem ben je nooit klaar. Vorige week, op eigen veld tegen Hades, buigde Diegem een 0-2 achterstand om in een 2-2 gelijkspel. Een trucje dat ze overdeden de week voordien in Bocholt. Toen kwamen de Vlaams-Brabanders tot 3-3 terug, vanuit een bijna uitzichtloze 3-0 situatie.

Een speciale wedstrijd wordt het eveneens voor onze Jason Adesanya, die het voor het eerst in zijn carrière opneemt tegen zijn eerste club. Als jongen uit de buurt speelde hij tot 2009 in de jeugdreeksen van Diegem Sport (met o.a. huidig Rode Duivel Yannick Carrasco), om daarna zijn opleiding te vervolledigen bij de jeugdwerking van K. Lierse S.K. (die sinds 2018 geïntegreerd werd in K. Lyra-Lierse).

Ook voor heel K. Lyra-Lierse kan het een speciale wedstrijd worden. Onze Pallieters staan nog steeds aan de leiding, met Hoogstraten dat op één punt achtervolgt. Nog 2 wedstrijden te gaan en enkel Lyra-Lierse en Hoogstraten maken onder elkaar uit wie met de eerste periodetitel en bijhorend eindrondeticket aan de haal gaat. Supporters op post voor deze spannende eindstrijd!

Selectie

De selectie van Bart De Roover voor deze wedstrijd: Sterkens, De Herdt, Julien, Balbi, Struyf, Vets, Van Goylen, Kil, Adesanya, Lambreghts, Weuts, Nys, van den Buijs, Schaessens, Peffer.

Blessures

Joppe Smits & Ian Van den Branden blijven voorlopig verder werken aan hun revalidaite. Brent Van den Abeele trainde deze week zowel individueel als met de groep, maar is mogelijks nog niet meteen inzetbaar. Kristof Maes kampt nog met zijn knieblessure en traint voorlopig individueel. Cyronn De Wilde liep deze week op training een blessure op aan de hamstrings en is eveneens niet van de partij.

Ticketinfo & coronamaatregelen

Tickets voor deze wedstrijd zijn enkel verkrijgbaar op matchdag aan onze loketten. Onze ticketprijzen kan je hier terugvinden.

Voor het betreden van het stadion is conform de huidige maatregelen een CovidSafe Ticket nodig of een negatieve sneltest aan de inkom. Deze is beschikbaar voor onze supporters aan de democratische prijs van €5. Meer info hierover lees je hier.

Binnen het stadion is het gebruik van mondmaskers of social distance niet meer verplicht.