Nieuws | 1 september 2021

Opnieuw voetbal zonder beperkingen: toegang voor thuiswedstrijden met Covid Safe Ticket of negatieve sneltest aan de inkom

Vanaf vandaag, 1 september, zijn de versoepelde coronamaatregelen voor o.a. evenementen (en dus ook voetbalwedstrijden) van kracht. Daarbij hoort ook het gebruik van het Covid Safe Ticket, wat voor onze thuiswedstrijden (steeds >400 toeschouwers aanwezig) van toepassing is. Zo kunnen we tijdens thuismatchen van K. Lyra-Lierse opnieuw voetbal beleven zoals het hoort: zonder mondmaskers, zonder social distancing, zingend en met een frisse pint (of iets anders) op de tribunes.

De makkelijkste manier om jouw Covid Safe Ticket bij de hand te hebben, blijft de CovidSafe app waarin je jouw certificaten eenvoudig kan opvragen. Neem dus zeker je smartphone mee als je naar de wedstrijd komt. Ook papieren certificaten zijn uiteraard geldig. Daarnaast vragen we je ook om jouw identiteitskaart op zak te hebben.

Welke certificaten geven toegang tot het stadion?

  • Vaccinatiecertificaten: volledige vaccinatie ten minste 2 weken geleden
  • Herstelcertificaten: positieve PCR-test tussen 11 en 180 dagen geleden
  • Testcertificaten: negatieve PCR-test (NAAT-test) met staalafname maximum 48 uur geleden of negatieve RAT-test (snelle antigenentest) met staalafname maximum 24 uur geleden
    In het geval van een testcertificaat is het certificaat geldig tot het einde van de kalenderdag waarop het certificaat vervalt.

Niet gevaccineerd of geen geldig certificaat? Sneltesten aan de inkom mogelijk!

Ben je (nog) niet (lang genoeg) gevaccineerd en heb je dus geen geldig certificaat? Dan kan je een sneltest doen aan de inkom van het stadion. Deze sneltest mag je zelf (ongebruikt) meebrengen en vervolgens uitvoeren aan de inkom. Of je kan ook een sneltest aankopen aan onze loketten.

Test je negatief? Dan kan je zonder beperkingen mee van een avondje Lyra-Lierse genieten.