Nieuws | 29 juli 2022

Officieel: na de zomer starten de eerste werken op de Hoge Velden!

Het moment waar iedereen met een hart voor Lyra-Lierse naar uitkijkt, nadert stilaan: de aanvang van de werken op de site Hoge Velden. In december 2021 bevestigde het stadsbestuur dat onze club eindelijk kan terugkeren naar de eigen stad. De voorbije maanden voerde Lyra-Lierse dan ook intensieve gesprekken met het schepencollege over de basis waarop onze club en de stad zullen samenwerken bij de ontwikkeling van het sportpark naast de Ring van Lier. In de volgende stap worden ook de operationele en financiële modaliteiten verder gefinaliseerd.

Aannemer aangesteld voor de eerste werken, start najaar 2022

Achter de schermen werd er dus niet stilgezeten. Zo stelde het schepencollege reeds een aannemer aan voor de effectieve aanvang van de werken. In een eerste fase, die in het najaar 2022 start, wordt de ontsluiting van de site Hoge Velden gerealiseerd. Tegen de zomer 2023 zouden deze werken dan voltooid zijn.

Aansluitend, en van zodra alle nodige vergunningen zijn afgeleverd, wordt er gestart met de bouw van het nieuwe sportpark op de Hoge Velden. Dat omvat dus o.a. het stedelijk jeugdvoetbalcomplex en de bouw van de tribunes van het nieuwe stadion van Lyra-Lierse.

Gerenommeerde architecten voor een fantastisch sportcomplex

Om onze nieuwe thuis vorm te geven, stelde Lyra-Lierse het architectenbureau hub aan. Zij werden geselecteerd uit meerdere kandidaten, en hebben een resem mooie projecten op hun naam staan. Zo ontwierpen ze recent o.a. het nieuwe gebouw van golfclub Rinkven (in ‘s-Gravenwezel), maakten ze de plannen voor de nieuwe Park+Ride op Linkeroever en werkten ze mee aan de renovatie van het historische Antwerpse stadhuis.

Samen met hub koos Lyra-Lierse om ook studiebureau D+A mee in het project te betrekken voor de landschappelijke vormgeving. D+A is dan weer een autoriteit in Vlaanderen op het vlak van gebruik van ruimte. Op het gebied van sportinfrastructuur realiseerden zij onder andere mee het nieuwe Sven Nys Cycling Center in Tremelo.

Verwachte oplevering in 2024: een thuis voor iedereen binnen onze club

De architecten beginnen nu volop met het concretiseren van de eerste ontwerpen. Vervolgens voorziet Lyra-Lierse dit najaar consultatierondes bij alle geledingen van de club, zoals o.a. supporters, jeugdouders, technische staf, onze cel community, enz. Zo maken we van de Hoge Velden onze echte thuis.

De bedoeling is om binnen 2 seizoenen de volledige bouwwerken af te ronden en de terugkeer naar onze eigen stad te voltooien. Lyra-Lierse is dan ook ambitieus om vanaf het seizoen 2024-2025 eindelijk opnieuw in Lier te spelen!

 


Kan je zo lang niet wachten om Lyra-Lierse aan het werk te zien?

In dat geval blijft een abonnement de voordeligste optie voor het aankomende seizoen. Op het programma: een pak interessante derby’s tegen o.a. Berchem Sport, Racing Mechelen, KFC Turnhout, Cappellen, City Pirates, KFC Lille, KV Mechelen U23 & Beerschot U23. Klik hier en reserveer online jouw plaats voor het seizoen 2022-2023.