Nieuws | 20 december 2021

Historisch akkoord: K. Lyra-Lierse komt terug naar Lier met jeugd en nieuw stadion voor eerste elftal

Lyra-Lierse en de stad Lier ondertekenden vandaag een historisch akkoord: Lyra-Lierse komt terug naar Lier en zal op de site Hoge Velden, aan het kruispunt van de Ring en de Aarschotsesteenweg, een nieuw stadion ontwikkelen. De jeugdwerking van Lyra-Lierse zal er gebruik kunnen maken van een splinternieuw stedelijk jeugdvoetbalcomplex met zes velden. Lyra-Lierse komt dus eindelijk terug thuis.

Voetbal met zicht op de Sint-Gummarustoren

De verhuis naar de Hoge Velden is voor iedereen met een hart voor Lyra-Lierse een droom die werkelijkheid wordt: opnieuw voetbal in eigen stad.

Lyra-Lierse krijgt de mogelijkheid een stadion te ontwikkelen dat klaar is voor 1ste Nationale. De stad blijft eigenaar van de gronden en verleent een gebruiksrecht op de gronden aan de club. Het stadion ontwikkelt Lyra-Lierse op eigen kracht.

Voorzitter Yves De Vil: “Met ons A-elftal opnieuw in Lier kunnen voetballen, is voor ons erg belangrijk. Wij zijn een club van en voor Lier. We zijn enorm blij dat de stad meedenkt met onze plannen en ambities. Ik ben zelf een echte Pallieter en kijk er geweldig naar uit: wedstrijden met zicht op de Sint-Gummarustoren!”

Een  splinternieuw voetbalcomplex voor onze jeugd

De ontwikkeling van de Hoge Velden draait niet enkel om een stadion. De groeiende jeugdwerking van K. Lyra-Lierse zal er een nieuwe thuis vinden voor haar 400 spelers.

Op de site zal de stad Lier immers een stedelijk jeugdvoetbalcomplex realiseren. Het belooft een splinternieuwe topaccommodatie te worden waar de jeugdspelers van Lyra-Lierse, samen met eventuele andere geïnteresseerde voetbalploegen, gebruik van kunnen maken.

Eric Van Meir, icoon van het Lierse voetbal en ambassadeur van K. Lyra-Lierse: “Dit is schitterend nieuws voor onze jeugdspelers, maar ook voor alle trainers, begeleiders én ouders. Onze gerenommeerde viersterren jeugdwerking kan uitkijken naar een accommodatie die de kwaliteit van onze opleiding weerspiegelt.”

Een thuis voor Lyra-Lierse, naar het DNA van de club

Algemeen verantwoordelijk Raf Bormans rondt af: “We zullen van de Hoge Velden een thuis maken voor iedereen met een hart voor onze club. Onze supporters en partners zullen betrokken worden bij de uitbouw van het stadion. We gaan voor een combinatie van modern comfort met de authentieke voetbalbeleving eigen aan Lyra-Lierse. In het voorjaar wordt onze club een coöperatieve vennootschap met onze supporters als eigenaars. Dan schakelen we nog een versnelling hoger. Lyra-Lierse is klaar om terug naar Lier te komen!

Onze club bedankt alle partijen, waaronder o.a. de stad Lier, het schepencollege en Lierse Kempenzonen voor de medewerking aan dit historische akkoord dat vandaag gesloten werd.

Foto: DeanX Photography