Jeugdwerking | 28 januari 2021

Officiële audit: K. Lyra-Lierse jeugdopleiding haalt met ⭐⭐⭐⭐ absolute top

Deze week werd onze club op de hoogte gebracht van het resultaat van de officiële en onafhankelijke audit van onze jeugdopleiding. Met veel trots kunnen we melden dat K. Lyra-Lierse 4 sterren (⭐⭐⭐⭐) en dus ook de hoogst haalbare quotering haalde.

Hiermee is K. Lyra-Lierse de enige club in de regio met deze hoogste score. Van alle ca. 300 clubs in de provincie Antwerpen zijn er momenteel slechts 2 clubs (waaronder Lyra-Lierse) met 4 sterren op het rapport. Op Vlaams niveau nestelt onze club zich hiermee in de top 10 van beste jeugdopleidingen. Dankzij dit label is ook meteen ons Interprovinciaal (IP) jeugdvoetbal voor de volgende 3 jaar opnieuw een zekerheid.

We willen dan ook graag alle +70 medewerkers, trainers & vrijwilligers, al onze business partners en al onze geëngageerde jeugdouders & spelers uitdrukkelijk bedanken om mee de motor te zijn van dit succes. Iedereen binnen onze Lyra-Liersefamilie mag hier terecht fier op zijn!

STERKE FOCUS OP DE JEUGDOPLEIDING & MAATSCHAPPELIJKE ROL ZIT VERANKERD IN ONS DNA

Al sinds de start van K. Lyra-Lierse in 2018 maken we er geen geheim van dat onze jeugdopleiding, naast o.a. een doorgedreven communitywerking, een exponent is van ons sociale hart in Lier en de ruime regio. Sinds het samen bundelen van de krachten van K. Lyra TSV en K. Lierse S.K., de twee historische clubs uit Lier, zetten we zeer sterk in op jeugdvoetbal dat zowel laagdrempelige kansen biedt aan zoveel mogelijk jongeren om te voetballen, als aan een hoogwaardige sportieve voetbalopleiding voor de jonge spelers met veel talent. Daarbij proberen we als club een optimale begeleiding op én naast het veld te voorzien. Gaande van voetbaltechnische bijscholing en doorstroming naar het eerste elftal tot psychologische en studiebegeleiding. Een sterk verhaal waaraan we de komende jaren verder willen schrijven op de nieuwe site Hoge Velden aan de Lierse Ring.