Dames | 12 februari 2024

Ongelooflijke prestatie: onze Dames A ronden de kaap van 60 gewonnen competitiewedstrijden op een rij!

Afgelopen weekend gingen onze Dames A met een ruime 0-3 zege winnen bij Noordstar, het nummer zes in de rangschikking, dankzij doelpunten van Britt Peeters, Ilona Bosmans en Margo Cullen. Daarmee ronden onze Dames A de kaap van 60 opeenvolgende gewonnen competitiematchen! Een getal dat meteen doet terugdenken aan het befaamde ‘Union 60’, dat in 1933 tot 1935 60 competitiewedstrijden ongeslagen was.

Onze Dames A doen dus nog straffer, want ze zijn niet enkel ongeslagen. Ze wonnen ook alle 60 wedstrijden! In deze indrukwekkende reeks winstmatchen scoorden ze maar liefst 547 doelpunten en kregen ze er slechts 19 tegen.

Dimitri Van den Berg, T1 van onze Dames A: “Dit is inderdaad een symbolische mijlpaal voor het damesvoetbal bij Lyra-Lierse, dat sinds de start in het seizoen 2021-2022 een steile opmars kent. Onze toenmalige coach Jens Beirinckx (nu actief als T1 bij het herenelftal van Booischot in 3e provinciale, n.v.d.r.) legde toen een sterk fundament door een groep samen te stellen met veel kwaliteit. Daar bovenop hebben we de voorbije jaren de kern ook kunnen blijven versterken met enkele jonge, getalenteerde speelsters.”

“Dit was absoluut nodig om het damesvoetbal bij onze club te kunnen opstarten en kunnen we vanaf volgend seizoen beginnen werken aan doorstroming van speelsters uit onze eigen kwalitatieve jeugdwerking. Die filosofie implementeren was uiteraard niet mogelijk vanaf dag één en neemt enkele jaren in beslag. Maar met enkele geëngageerde dames, zoals Laure De Wolf en Stephanie Van Mechelen in onze omkadering, nemen we hiervoor verdere stappen. Bijkomend promoveerde ons B-elftal vorig jaar ook van 4e naar 3e provinciale, waardoor de kloof tussen het A- en B-elftal niet te groot wordt en ons B-elftal een perfecte leerschool kan worden voor jonge meisjes die de stap naar het damesvoetbal zetten.”

“Wat betreft de ambities voor onze A-ploeg: dit seizoen willen we graag voor de derde keer op een rij promoveren. Tot dusver reden we een foutloos parcours, maar de titelstrijd is nog niet gestreden. We merken nu in 2e provinciale dat de tegenstand beduidend sterker is. En bij een eventuele promotie zal het volgend jaar opnieuw een trapje hoger moeten om een rol van betekenis te spelen in 1e provinciale. Die reeks is vooral op tactisch vlak sterker en ook daar zit er nog marge op onze leercurve. Op langere termijn is het doel om met onze Dames A in de nationale reeksen te voetballen. Net zoals bij de mannen willen we op een duurzame manier zo hoog mogelijk spelen.”

Kennismakingstraining voor meisjes

Om onze meisjeswerking verder uit te bouwen, organiseren we een kennismakingstraining, specifiek voor meisjes uit het geboortejaar 2012 t.e.m. 2015 op zaterdag 17 februari 2024. Klik hier voor meer info en inschrijvingen!

Open trainingen voor onze dameselftallen

Op maandagen 26 februari, 11 maart en 25 maart worden er ook voor dames (vanaf 15 jaar) kennismakingsmomenten met een open training georganiseerd op de terreinen van KVK Hooikt. Dames die interesse hebben om volgend seizoen bij onze club aan te sluiten, kunnen zich aanmelden via het contactformulier op onze website.