Dames | 8 juni 2023

Wijzigingen in technische staf Dames

Met de voorbereiding op het seizoen 2023-2024 in aantocht, worden er enkele wijzigingen doorgevoerd in de samenstelling van de technische staf van onze dameswerking. Jens Beirinckx, T1 van onze Dames A, besloot in te gaan op een aanbod om hoofdcoach te worden van de heren van 3e provincialer KVC Booischot. Hij verlaat dus de club na twee seizoenen waarin hij met onze Dames A twee opeenvolgende titels behaalde. Zo komt ons eerste dameselftal, twee seizoenen na de start, volgend seizoen al uit in 2e provinciale.

“Dameswerking van Lyra-Lierse gaat ook na mijn vertrek nauw aan het hart blijven liggen”

Jens Beirinckx: “Ik had al een tijdje de wens om een trainersfunctie in het herenvoetbal te vervullen. Twee weken geleden heb ik de aanbieding gekregen om hoofdtrainer te worden bij Booischot. Aangezien daar mijn ambitie ligt, en de plekken voor ‘nieuwe’ trainers in het herenvoetbal schaars zijn, is dat een kans die ik wou grijpen. Toch is het met pijn in het hart dat ik deze beslissing neem. Want door deze keuze moet ik afscheid nemen van een geweldige groep speelsters, en een team waarmee we fantastische resultaten geboekt hebben.”

“Voor de club zal ik niet volledig uit beeld verdwijnen. Wat ik hier mee heb kunnen opbouwen ligt me nauw aan het hart. En ik blijf de dameswerking van Lyra-Lierse nog mee op de voet volgen en sporadisch adviseren indien nodig. Ondertussen werden er heel wat capabele mensen mee aan boord getrokken, dus staat of valt de dameswerking van Lyra-Lierse niet met mijn vertrek. Ook zal ik geregeld nog wedstrijden meepikken van zowel de dames- als herenelftallen.”

Onze club wenst Jens van harte te bedanken voor zijn inzet langs de lijn en om mee de grondlegger te zijn van de dameswerking van onze club. We wensen hem dan ook veel succes in zijn nieuwe uitdaging.

Dimitri Van den Berg nieuwe T1 Dames A

Om de T1-positie van onze Dames A op te vullen, werd al snel een oplossing in eigen huis gevonden. Onze club zag dit seizoen onze Dames B (onverhoopt) in hun eerste seizoen de titel pakken in 4e provinciale. Dat is mede te danken aan het harde werk van coach Dimitri Van den Berg (hieronder op foto). Hij schuift door en zal dus vanaf heden de functie als nieuwe T1 van de Dames A op zich nemen.

Ook T2 Laure De Wolf blijft trouw op post. Zij verwacht eind deze maand een eerste kindje. Daardoor zal zij pas na de voorbereiding terug mee langs de lijn staan.

Vacature voor nieuwe T1 Dames B

Onze club maakt momenteel werk van de aanstelling van een opvolger als T1 voor onze Dames B. Zij treden volgend seizoen aan in 3e provinciale. Hiervoor gaat onze club op zoek naar een profiel dat het recreatieve karakter van onze Dames B kan combineren met de nodige opleidingskwaliteiten, om talentvolle jonge speelsters klaar te stomen voor het A-elftal.

In de zoektocht naar een geschikte T1 zijn vrije sollicitaties nog steeds mogelijk.