Dames | 8 maart 2023

Dames A zijn voor het tweede seizoen op rij kampioen!

De champagne mag opnieuw knallen voor ons eerste dameselftal! Zij zijn sinds deze week zeker van hun titel in 3e provinciale B en promoveren als kampioen volgend jaar naar de 2e provinciale afdeling.

De statistieken van onze Dames A zijn ook dit jaar op zijn minst indrukwekkend te noemen: geen enkele verliesmatch en een doelpuntensaldo van momenteel +143. Daar maken we slechts één kleine kanttekening bij. Onze Dames A werden ook dit seizoen geconfronteerd met een groot aantal forfaits van de tegenstander (11 forfaits, waarvan 3 in de beker, n.v.d.r.). Ook het behalen van de titel kwam er nadat Berendrecht Sport forfait gaf voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag.

"Damesvoetbal nemen we serieus bij Lyra-Lierse"

Onze Dames A T1 Jens Beirinckx: "Ik ben uiteraard enorm trots op mijn team. Ook dit jaar denk ik dat we ons de verdiende kampioen mogen noemen. Nochtans hadden we (net zoals het herenelftal) onze portie pech wat betreft langdurige blessures. Het is echter jammer dat we dit seizoen tegen zoveel forfaits aanliepen. We hebben inderdaad een sterke ploeg, wat soms resulteert in stevige uitslagen. Maar we proberen onze tegenstanders wel steeds met het nodige respect te behandelen. Ik heb dan ook veel waardering voor de teams die het tegen ons opnemen. Voor clubs die vooraf reeds de handdoek werpen, heb ik iets minder begrip."

"Ik hoop dan ook dat competitie-organisatoren de juiste lessen trekken uit dit seizoen. Ook wat betreft de organisatie van de Beker van Antwerpen. Meedingen naar die beker was één van onze sportieve doelstellingen van dit seizoen. Maar zelfs met 3 forfaitzeges was het voor ons niet mogelijk om ons te kwalificeren in de groepsfase. Zulke buitensporigheden moeten echt aangepakt worden in de reglementen. Net zoals het gegeven dat forfaits maar al te makkelijk ingediend kunnen worden. We nemen immers deel aan de competitie om te kunnen spelen, niet om tweewekelijks tegen een afgelasting aan te kijken. Voor een flexibeler kader zijn er immers nog de recreatieve reeksen. Bij K. Lyra-Lierse nemen we de uitbouw van ons damesvoetbal serieus, en we merken dat ook Voetbal Vlaanderen enorm haar best doet om damesvoetbal te promoten. Maar we denken dat dit ook ondersteund moet worden door een beter en sluitender reglementair kader."

Kampioenenhuldiging met diner op 18 maart

Op zaterdag 18 maart staat er een hele namiddag en avond voetbal van Lyra-Lierse op het programma in het Luc De Rijckstadion. Om 13u30 trappen onze Dames B hun wedstrijd op gang tegen FC VDP. Ook zij zijn nog in de running voor de titel in 4e provinciale A. Vervolgens om 15u30 spelen onze Dames A hun eerste wedstrijd als kersverse kampioen tegen KFC Schoten SK. En om 20u00 trapt ons herenelftal hun partij op gang tegen SK Pepingen-Halle.

Meteen een gepast moment om onze dames te huldigen voor hun knappe prestatie en het behalen van de titel. U kan die avond, na de wedstrijden van onze dames en voorafgaand aan de wedstrijd van onze heren, mee aanschuiven aan een kampioenendiner.

Kampioenenaperitief: glaasje cava
Voorgerecht: wintersoep
Hoofdgerecht: pasta bolognese & pasta arrabiata (vegetarisch)
Dessert: ijsje

Prijs per persoon: €23. Kinderen schuiven aan voor slechts €12. (Exclusief dranken)

Vanaf 22u00 volgt er nog een afterparty met DJ Pirre en DJ Mast in onze Pomax Business Lounge!

Onze damespartners