Community | 21 mei 2021

Sany Group prijkt op de nieuwe shirts Younited Lyra-Lierse

In 2020 sloegen de stad Lier & K. Lyra-Lierse de handen in elkaar om het sociale project Younited (vroeger Homeless Team) samen nieuw leven in te blazen. Met de hulp van Sany Goup, onze officiële community partner en kledijpartner Jako, worden er nu ook nieuwe outfits voorzien. Sany Group prijkt fier als hoofdsponsor op de shirts en werden door Sandra Van den Berg, CEO van Sany Group officieel overhandigd aan Younited Lyra-Lierse.

Nieuwe outfits ideaal voor tornooien

De nieuwe outfits zullen in de toekomst voornamelijk van pas komen op de tornooien die Younited Lyra-Lierse hopelijk snel opnieuw hoopt te spelen. Enkele keren per jaar verzamelen de zowat 30 Younited teams uit verschillende steden en gemeenten voor een voetbaltornooi. Dit zijn ware hoogdagen voor spelers en supporters. De kans om hier aan deel te nemen verhoogt hun motivatie om wekelijks naar de training te komen en zo goed mogelijk bij te dragen aan de groepsgeest. Deze tornooien zijn enerzijds een podium voor de spelers om hun kunnen te tonen. Anderzijds brengt Younited op deze manier ook de problematiek van maatschappelijke kwetsbaarheid en sociale uitsluiting onder de aandacht.

Geert Marrin, verantwoordelijke community K. Lyra-Lierse: “Deze outfits zijn bovendien dezelfde als die waar het eerste elftal van K. Lyra-Lierse in speelt. Zo willen we benadrukken dat we het Younited-team ook echt willen opnemen in onze club als één van onze ca. 30 teams die we jaarlijks in competitieverband laten voetballen.”

De nieuwe shirts zijn trouwens niet enkel gelijkend aan die van het eerste elftal. Speciaal voor Younited Lyra-Lierse werden er extra elementen mee op het shirt verwerkt, zoals onder andere een Lierse schapenkop, het logo van Younited Belgium en het logo van het Pallieter Supporterscollectief.

Opnieuw trainen na maanden van inactiviteit

Door de maatregelen die sinds oktober 2020 van kracht waren, was het aanbieden van gewone voetbaltrainingen tijdelijk niet mogelijk. Maar nu de coronamaatregelen stilaan versoepeld worden, is er gelukkig beterschap in zicht.

Raf Van Houtven van straathoekwerk Lier geeft meer uitleg: “We hebben steeds geprobeerd om, wanneer de maatregelen het toelieten, een sportief aanbod te voorzien voor onze spelers. Dit ging over samen wandelen, samen joggen, of sinds korte tijd opnieuw met de bal te trainen in kleine groepjes.  Nu de coronamaatregelen stilaan versoepeld worden, kunnen we gelukkig in grotere groep trainen en kan onze enthousiaste trainer Tony De Bruyn meer variëren qua trainingsoefeningen. Ondanks de beperkte mogelijkheden om te trainen, merken we heel veel enthousiasme bij onze spelers en trainer om er opnieuw in te vliegen.”

Mensen die zich aangesproken voelen om mee te trainen kunnen bovendien gewoon aansluiten op de trainingen. Deze gaan door elke donderdag op de Sportvelden aan het Begijnhof in Lier.