Beker van België | 23 augustus 2024

Voorbeschouwing R. Entente Acren Lessines – K. Lyra-Lierse

In de categorie onbekend is onbemind: Royale Entente Acren Lessines away op zondagnamiddag in de vijfde ronde van de Beker van België. Onze Pallieters reizen voorbij de Denderstreek, net over de taalgrens, om de opdracht tegen de Waalse club uit 2e Afdeling tot een goed einde te brengen.

De steun van meereizende Lierenaars zal daarbij nodig zijn. La REAL (wat dus staat voor Royale Entente Acres Lessines) kon zich vorig seizoen met een 16e plaats maar net handhaven in 2e Afdeling, maar lijkt dit seizoen met meer ambitie aan te vatten. In ronde 3 werd RRC Mormont (3e Afdeling) met een droge 5-0 naar huis gestuurd. Een kunstje dat ze vorig weekend nog straffer overdeden tegen KAC Betekom (ook uit 3e Afdeling): 6-0 werd het vorig weekend in het Stade des Camomilles. Vier van de zes doelpunten kwamen van de voet van spits Alimameh Sonko, net zoals ongeveer de helft van de REAL-kern een speler met de Franse nationaliteit. Wij weten alvast wie we in het oog moeten houden en dat van onderschatting geen sprake mag zijn. In de dug-out vinden we dan weer een naam terug die misschien meer bellen doet rinkelen. Jimmy Hempte, o.a. ex-speler van AA Gent en KV Kortrijk, is er de hoofdcoach.

Minder spectaculaire cijfers bij onze jongens vorig weekend. Eersteprovincialer KFC Herent bleek een stugge tegenstander te zijn, maar met 2-0 op het bord werd de klus wel geklaard. Door enkele blessures besliste onze technische staf ook de kaart van de voorzichtigheid te trekken en de midweek oefenwedstrijd tegen Kontich uit te stellen. Een stap dichter komen bij een 1/16e finale tegen een ploeg uit de Jupiler Pro League is een sportief doel dat onze jongens maar al te graag willen najagen. Daarvoor moeten er nog twee horden genomen worden: om te beginnen nu zondag de uitwedstrijd tegen Acren Lessines. Bij winst wordt er thuis gespeeld tegen RFC Meux of ASV Geel op zondag 8 september. Mogen wij al eens raden welke affiche u graag in ronde 6 zou zien?

Away day info

Supporters van Lyra-Lierse kunnen met eigen vervoer naar Twee-Akren. In uw GPS toetst u best het volgende adres in: 7 Rue de l’Ordre, 7864 Lessines.

Tickets zijn ter plaatse aan te kopen.

Teamnieuws

Puzzelwerk voor onze coach Tom Proost in aanloop naar deze bekermatch door maar liefst 8 (!) afwezigen. Lennert Versmissen is nog steeds niet volledig hersteld van de blessure die hij in Wilrijk opliep. Het is nog onzeker of hij zondag inzetbaar is. Cel Teunen ondervond de voorbije week hinder van een oude blessure. Hij blijft zeker aan de kant.

Seppe Kil is nog steeds in afwachting van zijn aanstaand vaderschap. Ook hij is er mogelijk niet bij.

De geblesseerden Koen Weuts, Mathias Nys, Elio Balbi, & Pieter Marien zijn nog steeds onbeschikbaar. Jelle Somers trainde deze week mee, maar is nog niet wedstrijdfit.

Abonnementen 2024-2025

Via onze clubapp kan je online ook nog steeds jouw abonnement aankopen voor volgend seizoen.

Wie reeds een abonnement aankocht en de optie koos om het abonnement zelf af te halen, kan tijdens de eerste thuiswedstrijd in de competitie tegen Ninove terecht aan onze loketten.

Nog geen abonnement besteld? Dan kan je dit tot een kwartier voor de aftrap, of na affluiten van de wedstrijd, ook ter plaatse nog steeds aankopen in onze fanshop tijdens thuiswedstrijden.