Beker van België | 16 augustus 2024

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – KFC Herent

Zaterdagavond rolt de eerste officiële bal in de jaargang 2024-2025 voor onze Pallieters. Nu al een markant seizoen om twee redenen: onze club speelt voor het eerst sinds de doorstart in 2018 op het hoogste amateurniveau. Daarbovenop is 17/08/2024 ook de start van onze Balder farewell tour, aangezien op maandag de werken aan onze nieuwe thuishaven in ons eigen Lier van start gaan. Oplevering: gepland in juli 2025.

De passage van onze club in het Luc De Rijckstadion werd de voorbije 6 jaren gekenmerkt door een pak sportieve hoogtepunten waaronder 2 promoties, razendspannende eindrondewedstrijden, nagelbijtende derby’s, … maar vooral door een authentieke en rasechte grassroots voetbalsfeer. Daarvoor alleen al willen we onze trouwe en talrijke supporters ongelooflijk bedanken. Het mag nog één jaar volledig knallen in de omgeving van de Doelvelden. Daarna keert de enige echte ploeg van Lier trots als fan-owned club terug naar de boorden van de Nete, in een gloednieuw stadion. Daar waar we thuis horen.

Terug naar onze voorbeschouwing dan. Want om het laatste jaar in Berlaar kleur te geven, zou een mooie bekercampagne niet misstaan. Daarvoor moet eerst eersteprovincialer KFC Herent opzij gezet worden. Herent is misschien niet de meest roemrijke naam uit de vaderlandse voetbalgeschiedenis, toch brengen onze jongens maar best de nodige eerbied aan de dag. De Vlaams-Brabanders wisten zich al voorbij KFC Diest, Stade Waremmien en Union Saint-Ghislain Tertre-Hautrage te knokken. De twee laatstgenoemden komen uit in de Waalse reeksen van 3e Afdeling en spelen dus een niveau hoger dan Herent. Daardoor zijn de geel-blauwen één van de weinige overgebleven clubs uit provinciale in Ronde 4 van deze bekerjaargang.

Op het spel staat een ticket voor Ronde 5. Daar wacht een uitwedstrijd tegen de winnaar van het zondagduel tussen het Henegouwse Acren Lessines (net over de taalgrens en uitkomend in 2e Afdeling) en voormalig reeksgenoot KAC Betekom (3e Afdeling). Maar eerst de volle focus op zaterdagavond. We kijken er naar uit om jullie terug op onze tribunes te zien!

Ticketinfo: koop jouw tickets online

Supporters van Lyra-Lierse kunnen online nog steeds hun tickets aankopen via onze clubapp.

Op wedstrijddag zijn tickets ook ter plaatse beschikbaar en zijn onze loketten geopend vanaf 2 uur voor de aftrap.

Abonnementen 2024-2025: info

Via onze clubapp kan je online ook nog steeds jouw abonnement aankopen voor volgend seizoen.

Wie reeds een abonnement aankocht en de optie koos om het abonnement zelf af te halen, kan zaterdag terecht aan onze loketten.

Nog geen abonnement besteld? Dan kan je dit tot een kwartier voor de aftrap, of na affluiten van de wedstrijd, ook ter plaatse aankopen in onze fanshop.

Teamnieuws

Youssef Boulaouali kwam gedurende heel de voorbereiding in actie en is opnieuw fit na een jaar vol blessureleed.

Trainer Tom Proost kan echter geen beroep doen op Koen Weuts, Mathias Nys, Elio Balbi, Jelle Somers & zomeraanwinst Pieter Marien. Ook Seppe Kil is nog onzeker voor de wedstrijd tegen Herent vanwege aanstaand vaderschap.

Maxim Volant maakte voor het eerst terug minuten in Wilrijk en hoopt speelklaar te geraken tegen zaterdag. Lennert Versmissen moet dan weer even wachten op zijn eerste officiële wedstrijd in Liers shirt. Hij kreeg een stevige trap in het oefenduel met Wilrijk en is daardoor niet beschikbaar.