Wedstrijdverslag | 23 september 2019

Peffer trekt de drie punten over de streep in een fel bevochten wedstrijd

Start Messoudi? Dat was de vraag die veel supporters zich stelden voor aanvang van de wedstrijd. Mo stond inderdaad in het basiselftal. Hij verving de zieke Van den Buijs. Van Parys begon ook aan de wedstrijd, ten nadele van Cloetens, die samen met Van Goylen en Adesanya op de bank plaatsnam. Hierdoor schoof Lambreghts terug een rijtje achteruit. Samen met Van Parys vormde hij het achterste been van de driehoek met Messoudi als punt. Dillien, Nys en Peffer waren de meest offensieve pionnen die Patrick Van Houdt op zijn schaakbord had gezet.

Ogen op m’n stad

Het aangename nazomerweer had al vroeg heel wat fans naar het Luc De Rijckstadion gelokt. Ook de supporters van de Leeuwen waren van de partij, zodat het al voor de wedstrijd een aangename boel was naast het veld. Uwe voetbal, weet je wel. Knap werk overigens, die tifo!

Laag bezoekend blok

De bezoekende coach – en meubelstuk – Gert Jochems was duidelijk niet van plan om opendeurdag te houden, want zijn jonge leeuwen – de gemiddelde leeftijd van het startelftal van Zwarte Leeuw was net geen 21 jaar – stonden in een laag blok gepositioneerd. Ook Lyra-Lierse had geen zin om in het mes te lopen, zodat het spelbeeld in het eerste kwartier vrij gesloten was . Het eerste gevaar kwam langs bezoekende zijde, met een voorzet die pardoes een aanvaller bereikte. Gelukkig was hij te verrast om er iets mee te doen.

Messoudi zet de lijnen uit

Een nog grotere kans kreeg Peffer toen Van Parys de bal mooi voor doel bracht. Jordy kon echter onvoldoende richting geven aan zijn kopbal en de bal ging over. Een goed spelende Mo Messoudi –steeds met twee tegenstrevers in zijn kielzog – verdeelde het spel. Hij vond Balbi op rechts. Elio leverde een voorzet af die zowaar aan de verste paal bijna doel trof. Diezelfde Balbi veroverde even later de bal en bediende vervolgens Nys. Het ietwat gekraakte schot van Matthias ging een half metertje voorlangs.

Twijfelachtig buitenspel

Lyra-Lierse bleef komen. Nys stoomde door op rechts en vond Peffer, die in zijn gekende stijl mooi overhoeks afwerkte. Jammer genoeg was de lijnrechter een van de weinigen die in deze fase buitenspel zag. Zo werd Lyra-Lierse niet beloond voor een sterk eerste halfuur. Messoudi trapte vanuit de tweede lijn nog hard op doel, maar doelman Truyts was bij de pinken. Of het schot van Mo er iets mee te maken had, is onduidelijk, maar toen viel plots het licht uit.

Gelukkig kon dit euvel binnen de voorziene termijn verholpen worden en zo liet scheidsrechter Lagaert de wedstrijd hervatten.

De Leeuwen zien het licht

Het oponthoud had Lyra-Lierse blijkbaar wat uit het ritme gebracht en de bezoekers meer inspiratie gegeven, want de Leeuwen dreigden al meteen met een schot uit de tweede lijn dat maar net voorlangs ging. Even later waren de bezoekers er weer. In een rommelige fase kon Weuts een schot van dichtbij in extremis afblokken. Ook de corner die daaruit voortvloeide, zorgde nog voor gevaar. Even later was er weer een gevaarlijke voorzet die voor paniek zorgde. Dit waren lastige tien minuten voor onze Lierenaars, die wat blij waren dat ze konden gaan rusten.

Patrick Van Houdt had wat herschikt in de rust, zodat de wedstrijd na de pauze terug evenwichtiger verliep. Zwarte Leeuw brak echter enkele keren gevaarlijk uit. Zo werd een grote kans pal op de vuisten van Maes getrapt. Kristof moest ook nog een strak getrapte hoekschop wegboksen.

Dubbele wissel brengt verlichting

Het was nu tijd om in te grijpen. Iets na het uur vervingen supersub Van Goylen en Adesanya de wat weggezakte – niet onlogisch – Messoudi en Dillien. Dit zorgde voor meer zuurstof, want de Pallieters namen de wedstrijd terug meer in handen. Adesanya liet zich al meteen gelden in de box. Met zijn sterke lichaam draaide hij zich vrij en schoot van dichtbij op de dwarslat. Hier had meer in gezeten!

Peffer ging zijn mannetje voorbij op rechts en zette scherp voor, maar aan de eerste paal kon de bal nog worden weggewerkt. De Lierse druk hield aan en voor Zwarte Leeuw was het nu even pompen of verzuipen. Een bezoeker trapte een fase later ook nog bijna in eigen doel!

Peffer op de goede plek

In de 81ste minuut maakt Van Parys meters en vindt Adesanya, die als een volleerde pivot Van Goylen bedient. Quinten schiet vanuit een schuine hoek, de bal belandt via de binnenkant van de paal tot in de voeten van Peffer, die in twee tijden afwerkt. Het stadion ontplofte!

Nu was het zaak om nog tien minuten stand te houden tegen een stevig Zwarte Leeuw. Bij een scrimmage voor het doel van Maes kon de bal ternauwernood worden ontzet. Zwarte Leeuw zette nu alles op alles om nog een punt uit de brand te slepen, maar gelukkig konden onze jongens standhouden.

Moeilijk gaat ook

Zo werden in een moeilijke wedstrijd de drie punten thuisgehouden. De twee punten die vorige week werden verkwanseld, zijn nu gecompenseerd. Het voetbal was niet altijd hoogstaand, het spel kan nog beter, maar de vechtlust was er zeker, en als dan toch gewonnen wordt kan je niet anders zeggen dan dat Lyra-Lierse een heel goede zaak doet. We zagen ook een goede Mo Messoudi in de eerste helft, Mo kan conditioneel enkel groeien. Positieve zaken dus.

Ook onze geweldige fans waren naar goede gewoonte van de partij. Ze konden weer aan het feesten na de tweede opeenvolgende thuisoverwinning, twee keer zonder tegendoelpunt. Wordt het Luc De Rijckstadion dit seizoen een oninneembare vesting?

Betekom is van ons

Volgende zondag trekt het legioen naar Vlaams-Brabant, om hun Pallieters toe te juichen in de strijd tegen Betekom. Tijd voor een eerste uitoverwinning!

 

Lyra-Lierse: Maes, Van Parys, Balbi (C), Dillien (61’ Adesanya), Messoudi (61’ Van Goylen), Lambreghts, Weuts, Nys, Van den Brande, Jacobs, Peffer (86′ Cloetens).

Doelpunten: Peffer 81’
Geel: Bouyfoulkitne,  Lambrechts (ZL), Verwerft, Lambreghts (KLL)
Rood: geen