Wedstrijdverslag | 24 maart 2024

Nummer 12 is binnen na hattrick Peffer, blessure van kapitein Koen Weuts is domper op de feestvreugde

Vreugde en verdriet liggen dicht bij elkaar in het leven. Na de wedstrijd was het weer een groot feest in de kantine, met de supporters op tafel en de clubliederen die de ruimte vulden. Het toogpersoneel liet het tappen even voor wat het was en filmde geamuseerd de uitbundige taferelen. Tussen het feestvieren door merkte je ook wat gedempte gesprekken, waarbij men met gefronste wenkbrauwen de blessure van Koen besprak. Het zag er bepaald niet goed uit hoe hij zich blesseerde aan het begin van de tweede helft. We kunnen nu met z’n allen enkel afwachten wat het medische onderzoek zal uitwijzen. Want een ding is zeker, gans Lyra-Lierse wil met hem naar Sportpark Lier. We duimen, kapitein!

Lyra-Lierse geeft voetballes

De Limburgers moesten wel wat sterkhouders missen door blessures en schorsingen. Tom Proost moest dan weer een plannetje uitdokteren om de afwezigheid van Adesanya (geel geschorst) op te vangen. Hij schoof Kil een rijtje naar voor en posteerde Reijniers in het middenveld. In balbezit gingen ook wingers Van Goylen en Muyldermans hoog staan. Het eerste half uur wist de thuisploeg zich geen raad met deze veldbezetting. Ze werden tureluurs getikt door de Lierenaars, die de bal snel lieten rondgaan en de Bocholtenaren zo keer op keer uit verband speelden.

Al in de tweede minuut Liers gevaar, met Kil die Van Goylen vrij ziet staan. Quinten zette in één tijd voor, Peffer pakte aan, draaide naar binnen, tikte het leer nog even aan en nam dan met links doelman Wertelaers tegenvoets te grazen. Een doelpunt zoals enkel spitsen ze maken!

De thuisploeg reageerde met een kopbal na een vrije schop. De bal likte de lat, maar Sterkens was bij de pinken en had er sowieso bij geweest. In het eerste kwartier zagen we nog een schot van Peffer dat afweek in hoekschop. Lyra-Lierse bleef heer en meester. Vets stuurde Van Goylen diep, Wertelaers kwam gepast uit en kon nog ontzetten.

De alomtegenwoordige Peffer had nog wel zin in een doelpuntje. Hij werd door Reijniers diep gestuurd en slalomde à la Rensenbrink door de defensie. Jordy werd aangetikt en ging neer. Strafschop was het logische verdict. De topschutter klaarde het klusje zelf en trapte hard, laag en in de hoek binnen. Hoe zeggen ze dat alweer in het Engels? He was never going to miss.

Aansluitingstreffer vanuit het niets

Daarna nog Reijniers met een afstandsschot, Wertelaers redde. Geen vuiltje aan de lucht dus in de eerste 30 minuten, waarin Lyra-Lierse als het ware voetballes gaf aan de amechtige thuisploeg. Correctie, eerste 29 minuten, want uit het niets viel de aansluitingstreffer. Defensief stond het even niet goed, en na een snelle omschakeling kon Seys, de beste thuisspeler, hem heerlijk in de verste hoek binnen borstelen.

Van dit moment af was de wedstrijd veel meer in evenwicht en ging het spel op en neer. Eerst stuitte Kil nog op Wertelaers, dan rukte de sterke box-to-box Jacobs op en knalde op de vuisten van Sterkens. Vlak voor rusten was de gelijkmaker twee keer heel dichtbij. Jacobs met de voorzet, Bussels met de deviatie die nog in hoekschop werd verwerkt. Deze wordt gegeven en de bal komt bij Vanhaen, die overhoeks schiet. Zijn schot ging maar net voorlangs.

Het laatste kansje voor de rust was nog voor Peffer die over schoot, waar hij de bal beter aan de vrijstaande Kil had gegeven.

U kon het al in de aanhef lezen, in de 51ste minuut viel onze kapitein uit. Koen ging als altijd voluit in het duel, maar kwam heel slecht neer. In de tribunes keken de supporters met afgrijzen toe. Koen werd met een draagberrie van het veld gevoerd, onder applaus van de toeschouwers. Fingers crossed!

Van Achteren was zijn vervanger. Niet evident in een heel intense wedstrijd, maar Jason speelde een prima partij. Hij was het zelfs die de aanval voor het derde doelpunt in gang zette, met een simpele, maar zuivere pass naar Van Goylen. De voortzetting van Quinten mocht gezien worden, hij speelde Kil met een heerlijk naar binnen draaiende diepe pass vrij. Seppe wachtte lang genoeg tot hij de bal tussen de benen van de uitgekomen Wertelaers kon schuiven. Wat een KILlersinstinct!

Zou het moedige Bocholt zich opnieuw in de match knokken? Jawel hoor, een fraaie voorzet werd naar de tweede paal verstuurd. Daar veerde Doms hoog op om de tweede aansluitingstreffer binnen te knikken. Met dit dekselse Bocholt waren onze Pallieters nog niet klaar! De thuisploeg zette nu alles op alles, onder aanvoering van draaischijf Seys en de fysiek sterke Jacobs. Bij een fout net voor de grote rechthoek hielden de talrijke Lierse fans even de adem in. Gelukkig plaatste Seys het leer een metertje over.

De Peffer van Lyra-Lierse

Zo bleef het nagelbijten tot het einde. Zou Bocholt nog wat in de tank hebben om iets te forceren? Of was het wachten op a touch of genius van de enige echte Jordy Peffer om de Lierse zege helemaal veilig te stellen? U voelt hem aankomen, he did it again. Linkervoet, rechtervoet, zoolwerk en dan met links via de onderkant van de lat binnen. Uw verslaggever had net een YouTube-compilatie van de 50 mooiste doelpunten van de Zonhovense maestro Luc Nilis achter de kiezen en het moet gezegd, dit doelpunt zag er heel herkenbaar uit. We hebben deze jongen al vergeleken met De Ketelaere, Rensenbrink, nu Nilis. Mooie referenties, maar we zullen het er gewoon op houden dat Jordy de Peffer van Lyra-Lierse is.

Zo blijft Lyra-Lierse de leiders Hasselt en Belisia kietelen. Volgende speeldag nemen onze jongens het op tegen Berchem in wat een intense derby belooft te worden. Hasselt en Belisia nemen het dan tegen elkaar op in de Limburgse clash of the Titans. Het zou wel eens spannend kunnen blijven tot de laatste speeldag. Met dank ook aan niemand minder dan Lebbeke doelman Jonas Aeyels. Ach, The Beautiful Game, wat houden we ervan.

 

K. Lyra-Lierse: Sterkens, Weuts (C) (51′ Van Achteren), Volant, Vets, Augustijns, Schils, Van Goylen, Muyldermans (84′ Balbi), Reijniers (68′ Van Den Bogaert), Kil, Peffer

K. Bocholter VV: Wertelaers (C), Schuermans, Boujemaoui, Doms, Vanhaen, Bussels, Jacobs, Vanheukelom, Seys, Dirx, Takidine (63′ Boughali)

Doelpunten: 2′ Peffer 0-1, 24′ Peffer 0-2, Seys 29′ 1-2, 56′ Kil 1-3, 66′ Doms 2-3, 90′ Peffer 2-4

Geel: 67′ Vanhaen, 74′ Van Achteren, 78′ Van Den Bogaert, 80′ Kil, 90′ Sterkens

Scheidsrechter: Bram Eeckhout

Video