Wedstrijdverslag | 29 april 2019

Lyra-Lierse rolt in de tweede helft als een pletwals over Houtvenne

Hoewel beide ploegen al een eindrondeticket op zak hadden, stonden er nog wat belangen op het spel. Want Lyra-Lierse stond op kop in de derde periode, was aan een ongeslagen reeks van tien wedstrijden bezig en lag gebrand op een revanche voor de nederlaag in de heenronde.

Wat een beauty!

Toch kon de wedstrijd niet slechter beginnen voor onze Pallieters, want al in de vierde minuut nam Glenn van Asten na een hoekschop de bal vanop een meter of 25 prinsheerlijk in de vlucht op de slof en met een streep eindigde de bal in de kruising. Moesten we niet beter weten zouden we zeggen dat dit een zondagschot was, maar bij Van Asten is dit geen toeval.

Lyra-Lierse moest even bekomen van deze vroege opdoffer en de bezoekers lieten een half uur zien dat ze een sterk elftal zijn dat aardig kan voetballen. De thuisploeg probeerde de bakens te verzetten, maar kwam niet tot echt uitgespeelde kansen. Rond het half uur schoot bezoeker Mamadou over.

Lyra-Lierse komt in de wedstrijd

Daarna kwam Lyra-Lierse beter in de wedstrijd. Op een vrije schop net buiten de rechthoek, schilderde Van Parys de bal naast het muurtje. Doelman Pauwels was kansloos, de fans juichten… maar dit bleek optisch bedrog, want de poging van Yannis trof de verkeerde kant van het net. Weer Van Parys bracht niet veel later de bal voor doel, Pauwels loste, maar Dermaut kon net niet bij de bal. Ondertussen was Peffer de geblesseerde Dillien komen vervangen. En dat zouden de bezoekers na de pauze geweten hebben.

Waar een Wils is, is een weg

Tijdens de rust herschikte coach Schipper zijn elftal. De nochtans sterk spelende Cools werd preventief rust gegund, dit gaf aan Nys de gelegenheid om na een lange onderbreking terug zijn voetbalkunsten te etaleren. Er zat straf spul in de koffie, want de thuisploeg nam van bij aanvang van de tweede helft het spel resoluut in handen. Op een scherp getrapte hoekschop van Van Parys was Wils alert en trapte de bal, die in het pak een aantal spelers was gepasseerd, van zeer dichtbij binnen. Vanuit de kop hield men het kartonnen bord met het hoofd van Stef omhoog, als dank!

Flebus toont zich koppig

Peffer schudde een heerlijk nummertje uit zijn voeten (met beide voeten), tot vermaak van elke voetballiefhebber. Nys draaide zich vrij en schoot over. Van Parys zette strak voor, aan de tweede paal torende Flebus boven de doelman uit en kopte Lyra-Lierse van dichtbij op voorsprong. Renzo staat niet meteen gekend als een kopbalspecialist, wat zijn vreugde des te groter maakte. Dat smaakte duidelijk naar meer, want even later deed Renzo zijn kopexploot nog eens over. Peffer verstuurde een mooie lange bal naar Nys, die zette op maat voor naar de tweede paal, waar Renzo weer dag met het hoofdje deed. De 3-1 was een feit.

Van het kastje naar de muur

De fans kraaiden van de pret, maar zouden nog veel meer lekkers voorgeschoteld krijgen. Van den Abeele zette de gretige Nys voor de doelman, maar Matthias kon Pauwels niet verschalken. Houtvenne werd nu helemaal tureluurs gespeeld. Wanneer Van Asten zich dan toch wist vrij te spelen, wierp Balbi zich als een leeuw voor de bal om het gevaar te keren.

Lyra-Lierse bleef als een pletwals over Houtvenne walsen. Van Parys loste een bom, Pauwels weerde met de vuisten, maar in de rebound trapte Peffer met een gekruist schot via de paal het vierde Lierse doelpunt van de namiddag binnen.

En nog was de honger van Lyra-Lierse niet gestild. Cloetens zette voor, Dermaut dook voor zijn man op en knikte maar net naast. Bij een zeldzame tegenaanval legde de scheidsrechter de bal nogal licht op de stip en de bezoekers konden milderen tot 4-2. Maar dat was niet naar de zin van de geelzwarten.

Via Dermaut kwam de bal bij Peffer, die even zag waar hij de bal wou plaatsen en dat bleek in de verste kruising te zijn. Meteen het tweede doelpunt voor goudhaantje Peffer. Lyra-Lierse bleef de talrijk opgekomen toeschouwers verwennen. Na een ronduit schitterende aanval over meerdere stations, trok Cloetens strak voor naar de tweede paal, waar Dermaut op de goed uitgekomen Pauwels stuitte. Ook de ingekomen Seraaj El Mokadem ging nog eens op wandel, maar zijn inzenden kon Dermaut net niet bereiken. Voor het laatste wapenfeit tekende Peffer, die zijn tegenstander uitkapte en dan naast schoot, waarop meteen het laatste fluitsignaal weerklonk.

Lyra-Lierse, een feest

De viering tussen fans en spelers kon beginnen, met de gekende taferelen. We zagen enkel lachende gezichten in de kantine, de business club en de Zuster Agnes tent, waar een groot feest losbarstte, zelfs samen met de supporters van Houtvenne. Voetbal een feest, het klinkt als een cliché, maar op Lyra-Lierse is het de realiteit.

Lyra-Lierse blijft zo op kop in de derde periode, heeft elf wedstrijden op rij al niet verloren en kan deze reeks nog tot een dozijn verlengen volgende zondag in Wellen, om dan het vizier op de eindronde te richten.

 

Opstelling K Lyra-Lierse: Maes, Wils, Cloetens, Van Parys, Balbi, Dillien (35′ Peffer), Flebus (73′ S.Ibn El Mokadem), Dermaut, Lambreghts, Van Den Abeele, Cools (45′ Nys).

Opstelling KFC Houtvenne: Pauwels, Kocak (65′ Van Beginne), Wouters, Put, Naqqadi (84′ Keita), Van Braeckel, Diaby, Michiels, Cannaerts, Van Asten, Vervoort (65′ Van Aerschot).

Doelpunten: 4′ 1-0 Van Asten, 47′ 1-1 Wils, 56′ 2-1 Flebus, 58′ 3-1 Flebus, 72′ 4-1 Peffer, 83′ 4-2 Put (pen.), 84′ 5-2 Peffer

Gele kaarten: 50′ Put

Rode kaarten: geen