Wedstrijdverslag | 7 december 2021

Lyra-Lierse ploegt zich op een zompige akker naar de overwinning in de topper tegen Hoogstraten

Wekenlang leefde men in de Pallieter- en aardbeienstreek toe naar deze topper. Na het fiat van het Overlegcomité vrijdag haalde men in alle geledingen van onze club opgelucht adem, want er was door de vele vrijwilligers al bergen werk verzet. Het fandorp was met kunstgras bevloerd, zodat de supporters in weersomstandigheden als de voorbije week voortaan hun voetjes op het droge kunnen houden. Hekwerk werd aangebracht om een fanzone voor de bezoekers te creëren. De B-kantine werd opgesmukt, zodat het voor de Noordkempense fans aangenaam vertoeven was. De mensen van de Business club hadden niets aan het toeval overgelaten om er een bijzonder gesmaakt wedstrijddiner van te maken. In veilige omstandigheden bovendien, dankzij het door onze partner D-Technix speciaal daartoe aangebrachte luchtzuiveringssysteem. Om maar te zeggen, we zijn niet de eerste de beste club!

300

De 1.200 toeschouwers, waaronder ook heel wat fans uit de Noorderkempen, waren net voor de aftrap getuige van de huldiging van Elio Balbi, ook niet de eerste de beste. Een echte clubman, met een onvervalste Lyra-Lierse pedigree en al meer dan 300 wedstrijden voor Lierse, Lyra en nu Lyra-Lierse op de teller. Elio gaat altijd vooraan in de strijd, op hem kan je rekenen. Bedankt, kapitein!

Deze club verdient hogere velden!

Al zeker niet de eersten de besten zijn de roodhemden uit het hoge Noorden van onze provincie. Ik denk niet dat er een Lyra-Lierse fan het uw verslaggever kwalijk zal nemen wanneer hij van oordeel is dat Hoogstraten misschien wel het team met het meeste voetballend vermogen uit de reeks is. Wat de keurtroepen van Frank Belmans in het tweede deel van de eerste helft op de mat brachten, was bijwijlen impressionant. De roodhemden voetbalden met veel rust aan de bal en combineerden vlot, op dit – eens te meer – bijzonder moeilijk bespeelbare terrein allesbehalve evident. Deze club, deze supporters, verdienen een betere grasmat, op Hoge(re) Velden. Wij gaan, moeten terug naar Lier!

Man van de Mats!

De wedstrijd zelf dan. Onze Lierenaars begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Na een actie op rechts zette Kil gemeten voor naar Adesanya, die een ganse wedstrijd zijn rol als pivot uitstekend zou vervullen. Jason legde af naar de infiltrerende Schaessens, in een kansrijke positie. Waar velen dachten dat de vroege voorsprong een feit was, ging het schot van Jaric voorlangs.  Ook de bezoekers dreigden, met een gevaarlijke lage flankvoorzet die aan alles en iedereen voorbij ging. Iets na het kwartier waren de Pallieters er terug dicht bij, na een ingestudeerde hoekschop van Schaessens en een gevaarlijk schot van Peffer.

Daarna was het tot de rust al Hoogstraten dat de klok sloeg. Een charge van Nijs werd zwaar bestraft toen scheidsrechter Mataj de bal op de stip legde. Met specialist Nick Kuijlaars achter de bal waanden de HVV-fans zich al even virtueel leider. Maar dat was zonder ‘Man van de Mats’ Sterkens gerekend. Hij koos de goede hoek en slaagde er zelfs in de bal te klemmen. Rond het half uur kwam een afvallende bal na een hoekschop op een luttele 5 meter van het doel voor de voeten van een roodhemd, die vrij kon aanleggen. Een gemaakte goal, maar Mats redde opnieuw de meubelen met een ultieme beenreflex. De man in oranje was vastberaden zijn netten schoon te houden, zoveel was duidelijk.

Peffer mist niet

Bart De Roover had tijdens de pauze zijn plan bijgesteld, want in de tweede helft was er meer evenwicht tussen beide teams.  Al vroeg had Schaessens in dezelfde fase tot twee keer toe de openingstreffer aan de voet, maar hij stuitte op de goed keepende Espeso Nunez.

Het kantelpunt in de wedstrijd kwam er rond het uur, toen Van Dooren op korte tijd twee maal geel kreeg. Met een man meer voelden de Pallieters dat er meer in zat en ze trokken naar voor. Adesanya dook de 16 meter in en werd aangetikt. Een logische strafschop was het gevolg. Prijsschutter Peffer vlamde het leer in de benedenhoek, het Luc De Rijckstadion stond in brand.

Hoogstraten moest nu komen. De sterke Voca rukte op en knalde naar doel, waar Sterkens weer paraat stond. Het slotkwartier zou spannend worden. Had Hoogstraten niet een dubbele achterstand opgehaald tijdens zijn vorige wedstrijd op Diegem, twee maal met het hoofd? Het was dus alle hens aan dek bij de hoge ballen van de bezoekers, maar het duo Weuts – van den Buijs heerste als vanouds in het luchtruim.

Blij van Lyra-Lierse

Toen het laatste fluitsignaal weerklonk, steeg een luide kreet op: “Helemaal alleen op nummer één!”

De goed voetballende bezoekers verdienden wellicht niet te verliezen, aan de andere kant zijn de twee punten die onterecht werden ontnomen bij het afgekeurde doelpunt van Balbi tegen Berchem, nu gecompenseerd.

Maar laat ons nu maar met zijn allen nog een paar dagen nagenieten van deze overwinning en de fantastische sfeer rond het terrein. Worden jullie ook zo blij van Lyra-Lierse?

K. Lyra-Lierse: Sterkens – Balbi – Weuts – van den Buijs – Lambreghts – Vets – Schaessens (83′ De Wilde) – Nys (68′ Van Goylen) – Kil (88′ Struyf) – Adesanya -Peffer
Hoogstraten VV: Espeso Nunez – Meeusen (62′ De Roos, 78′ Simons) – Van Dooren – Voca – Fall – Naqqadi – Kuijlaars – Verheyen – Budts – Meeuwis – Tilburgs

Doelpunten: 70′ Peffer 1 – 0

Gele kaarten: 20′ Budts, 24′ Weuts, 70′ Tilburgs, 81′ Balbi, 86′ Kil, 90′ Lambreghts, 90′ Struyf

Rode kaarten: Van Dooren (2 x geel, 54′ en 62′)

Scheidsrechter: Mataj Ermaild