Wedstrijdverslag | 26 november 2018

Lyra-Lierse legt de duimen tegen een wilskrachtig Bornem

Kansen bij de vleet

Net als vorige week voetbalde Lyra-Lierse in de eerste twintig minuten een karrenvracht doelkansen bij elkaar. Op aangeven van Lambreghts trapte Dillien net naast. Even later bereikte een lange kruispass van Dermaut Van den Abeele, maar de sterk keepende Bornemse doelman Maes (nomen est omen) stond op de goede plaats. Even later diende hij zich weer te onderscheiden, toen Lambreghts de kruising viseerde. Het eerste doelpunt hing in de lucht, zeker toen een vrije schop van Jacobs met het hoofd werd verlengd door Wils tot bij Balbi, maar diens volley van dichtbij verdween in de armen van Maes. Niet veel later was iedereen al aan het juichen, toen een listig balletje van Dermaut binnen leek te gaan. Maar in extremis werd de bal nog weggewerkt door een Bornemse verdediger.

Deksel op de neus

Geleidelijk aan namen de Klein-Brabanders het initiatief over. Na knullig balverlies in de 16 meter kon een bezoeker vrij aanleggen en (onze) Maes moest al zijn keeperstalent aanspreken om de nul op het bord te houden. Vergeefse moeite, want bij de daaropvolgende hoekschop slaagden de bezoekers er toch in om de score te openen, na een zeer warrige fase, zeg maar een scrimmage. Bornem kon nu helemaal loeren op de tegenaanval en deed dit meesterlijk. Op een  snelle counter werd de Lyra-Lierse defensie koud gepakt. Twee doelpunten achter tegen een compact spelende en wilskrachtige ploeg, begin er maar aan.

Moeizame tweede helft

Vol goede moed en met de inbreng van enkele wisselspelers probeerden onze jongens in de tweede helft de bakens te verzetten. Maar verder dan enkele halve kansen, met pogingen van tweemaal Seraaj El Mokadem en Lambreghts, kwamen de Pallieters niet. Het waren de gretige bezoekers die nog het dichtste bij een derde doelpunt kwamen, met een schot voorlangs en een schot van dichtbij, waarbij Flebus in de weg stond.

Niet gestolen

In het voetbal loopt het niet altijd zoals je het wil. We gaan dan ook niet zeuren over de gemiste kansen en manmoedig de nederlaag aanvaarden. Al bij al hebben de zeer energiek spelende Bornemnaren de overwinning niet gestolen.

Loftrompet voor de fans

En de supporters? Die lieten het niet aan hun hart komen en stonden negentig minuten achter de ploeg. Het leverde zowaar complimenten op van enkele Bornemse supporters, die op de Facebook pagina van Lyra-Lierse schreven over de ‘vriendelijke supporters die zelfs bij 0-2 achter blijven zingen tot de laatste minuut.’ Zo hoort u het ook eens van een ander.

Volgende week hebben de Lyra-Lierse mannen kans op revanche. Afspraak in Houtvenne om 19:30.