Wedstrijdverslag | 24 oktober 2022

Lierenaars onder stoom swingen naar een 12 op 15

Driehoekjes, hakjes, eentijdsvoetbal, flankwissels en ritmeversnellingen, dynamisch en flitsend totaalvoetbal: wat kan een supporter annex voetballiefhebber nog meer wensen? Doelpunten? Wat dacht u van 6 stuks?

Collectieve glansprestatie in de eerste helft

Vooral in de eerste helft was het voetbal om duimen en vingers van af te likken, met een swingende thuisploeg die het arme Berchem overklaste.

Al van in de eerste minuten toonde Lyra-Lierse zich gevaarlijk. Doelman Truyts bokste een flankvoorzet weg, de rebound was voor Kil, zijn poging ging naast.  Bij een hoekschop was het wel prijs, toen Peffer een afvallende bal lekker in de volley op de slof nam en de bal met een boogje in de verste hoek plofte.

Schils loodste zijn voornaamgenoot Nys centraal door de verdediging, maar Mathias 2 besloot binnen het bereik van Truyts. Peffer probeerde het vanop afstand, Truyts stond paraat. Berchem zette daar enkel een schot van Cobos in de grote rechthoek tegenover, waar Sterkens wel raad mee wist.

De Pallieters namen meteen weer over. Schaessens bracht een vrijschop voor doel, Kil kopte op de lat. Lyra-Lierse kreeg er alsmaar meer zin en tikte de bal lustig rond. Met vlot combinatievoetbal belandde het leer op rechts via Struyf voor de voeten van Lambreghts. Zijn strakke voorzet werd door Peffer even strak in doel geknikt. De bekroning van een mooie aanval.

Ondertussen had ex-Lyraspeler Tom Cappan, tureluurs gespeeld door Jiri Struyf, het schijt gekregen van alle voetbalmiserie en moest hij noodgedwongen (ziek) op het half uur vervangen worden. Hij vluchtte meteen de bosjes van de Lijsterstraat in, op zoek naar verlossing.

Net voor rusten bekroonde Schils zijn geslaagde debuut door een lange, gedragen vrije schop van Kil aan de verste paal in de korte hoek binnen te koppen. Is de klaar kijkende Limburger een aanwinst voor deze kern? Het zal wel zijn!

Allez, Eric, chante avec nous!

In de tweede helft ging Lyra-Lierse op zijn elan verder. Op hoekschop van Kil knikte Nys nummer 4 binnen. Nog geen minuut later kon Schaessens na knullig uitverdedigen afleggen op Kil, die maar in het mandje te leggen had. 

Eric De Kezel, onze supporter uit het verre La Louvière, stapte deze week op tram 6 en gaf een vat. Een zesde treffer ware een ideaal symbolisch verjaardagscadeau. Simsalabim, simsalabom, op de rechterflank zette Lambreghts zijn turbo weer aan en passte naar Kil. Als een volleerde Maestro keek hij even waar hij het leer wilde deponeren en dat bleek in de rechterhoek te zijn. Wie wint het wekelijkse Wezenberg referendum deze week? Het zou wel eens de beurt kunnen zijn aan Seppe.

De laatste kans was voor het ingevallen jeugdproduct Hendrickx, hij baande zich een weg door de as van het veld en schoot voorlangs. Het maakte de vreugde na het laatste fluitsignaal niet minder om. We zagen een heel sterk collectief, met een middenveld dat draaide als nooit tevoren. Lyra-Lierse maakt een serieuze sprong naar plaats 4. De Lierse trein lijkt eindelijk vertrokken. Het volgende station is Londerzeel.

 

K. Lyra-Lierse: Sterkens, Struyf (79’ Hendrickx), Vets, Kil, Lambreghts, Weuts, Schils (75’ Smits), Nys (69’ Van Goylen), Schaessens, De Wilde, Peffer.

K. Berchem Sport: Truyts, Van den Driessche, Frimpong, Cobos Copado (58’ Mariën), Van Hoof (58’ Amali), Coveliers, Pejcic, Beirlandt, Nwokoro, Cappan (30’ Verstraelen), Luyckx.

Doelpunten: 6’ en 26’ Peffer (1-0 en 2-0), 44’ Schils (3-0), 58’ Nys (4-0), 59’ en 73’ Kil (5-0 en 6-0).

Geel: 44′ Cobos Copado, 55′ Kil, ’84 Nwokoro

Scheidsrechter: Lander Bultynck