Wedstrijdverslag | 15 september 2021

Het bekeravontuur van Lyra-Lierse strandt tegen een sterk Deinze

Een beresterk Deinze stootte oververdiend door naar de 1/16e finales van de Croky Cup. Een zwaar verdict, maar toch was het zeker niet allemaal kommer en kwel gisteren. Want naast het veld – meer bepaald achter het doel – stalen de geweldige fans van Lyra-Lierse eens te meer de harten. De hele wedstrijd lang bleven ze hun spelers ondersteunen met hun gezangen, met de eigen jeugdspelers in een hoofdrol. Zij vormen de toekomst van de club en die oogt bepaald mooi.

Mooi was ook de opkomst, zeker voor een dinsdagavond. Uitsupporters waren er jammer genoeg niet aanwezig, maar de sfeer naast het terrein bleef luimig. Niets moest, alles kon tegen een van de tenoren in 1B.

Deinze houdt het hoofd erbij

Van bij aanvang etaleerde Deinze zijn technisch meesterschap. Dat leverde net voor het kwartier gevaar op. Maes loste bij het uitkomen een bal, maar Tarfi schoot de rebound gelukkig over. Vijf minuten later was het wel prijs, toen kopbalspecialist en ex-Liersespeler De Belder een gemeten flankvoorzet met het hoofd kon afwerken. Dat kunstje zou hij tien minuten later overdoen met een voorzet vanop de andere kant. En opnieuw De Belder kwam later een haar te kort om een pass van smaakmaker Challouk af te werken.

Het kopbalfestival bleef duren, wanneer Vets even voor rust een hoge bal heel ongelukkig in eigen doel verwerkte. Een doelpunt dat de thuisfans het laatste greintje hoop op een gunstig resultaat ontnam.

Na de herneming leek Lyra-Lierse iets beter in de wedstrijd te zitten. Peffer stak al snel de neus aan het venster met een schot dat richting miste, maar even later was Jordy er wel dichtbij. Een goed spelende Kil bracht hem in stelling, vanuit een schuine hoek trapte onze goalgetter de bal enig mooi richting de winkelhaak. De bal spatte echter via de binnenkant van het kruis terug het veld in. Jammer, want een moedige thuisploeg had dit goaltje wel verdiend.

Always look on the bright side of football!

Rond het uur drukten de sterke Oost-Vlamingen terug het gaspedaal in. Maes kon een schot van Dansoko nog over tippen, maar in de daaropvolgende hoekschop kon Prychynenko een bal die tegen de lat werd gekopt, binnen knallen. Meteen ook het enige doelpunt van de avond dat niet met het hoofd werd gescoord! Ondertussen lieten de immer positieve Lyra-Lierse fans het niet aan hun hart komen en bleven doorzingen.

Maes ranselde nog op onorthodoxe wijze een schot van Abrahams in hoekschop en ook onze Pallieters toonden zich nog gevaarlijk. Van Goylen bediende Peffer, zijn schot werd nog uit de hoek gehaald door doelman Dutoit.  Die andere kopbalspecialist, Lennart Mertens, zorgde voor het laatste ‘hoofdstuk’ in de vorm van het vijfde doelpunt.

Zo eindigde het bekeravontuur van Lyra-Lierse in de vijfde ronde. Deinze liet zien dat het gaat meedoen voor de prijzen in 1B, Lyra-Lierse kan zich nu volop concentreren op de competitie, te beginnen zaterdag thuis tegen Wijgmaal. Twijfel er niet aan dat de spelers erop gebrand zijn om hun fantastische supporters te belonen!

K. Lyra-Lierse: Maes – Balbi (46’ Van Goylen) – Weuts – Van den Buijs (48’ Julien) – De Wilde – Lambreghts (48’ Verbist) – Vets – Kil (69’ Van den Branden) – Nys – Adesanya (75’ Struyf) – Peffer
KMSK Deinze: Dutoit – El Banouhi – Boone – Lecomte – Tarfi – Hendrickx (68’ Van Walle) – Challouk 58’ Abrahams) – Prychynenko (75’ Janssens) – Dansoko (75’ Geeraerts) – Vansteenkiste – De Belder (58’ Mertens)

Doelpunten: 16’ en 27’ De Belder, 0 – 1 en 0 – 2, 42’ Vets (owngoal) 0 – 3, 60’ Prychynenko 0 – 4, 79’ Mertens 0 -5
Gele kaarten: 87’ Verbist
Rode kaarten: geen
Scheidsrechter: Michael Lonnoy