Wedstrijdverslag | 9 december 2019

Herfstkampioen Lyra-Lierse wint van Turnhout en slaat een kloofje van vier punten

Lyra-Lierse had niets aan het toeval overgelaten om de gasten uit Turnhout in optimale omstandigheden te ontvangen, dankzij het harde werk van tientallen vrijwilligers. Ook het team dat instaat voor de wedstrijdlunches kon weer vol aan de bak, met een vierde opeenvolgende ‘full house’. Om maar te zeggen dat het weer gezellig was in het Luc De Rijckstadion.

Coach Van Houdt kon weer beschikken over Messoudi en Jacobs, die hun vertrouwde posities op respectievelijk het middenveld en de linkerflank innamen. Sterkens, Balbi, Van Goylen en Van Parys hielden zich paraat om in te vallen. Steven Dillien viel als zestiende man naast de basis, hem zien we waarschijnlijk volgende zaterdag terug in de kern.

Hij kan het nog!

Lierse icoon Pascal Bovri liet onder luid applaus de eerste bal rollen. ‘Hij kan het nog’, riep stadionomroeper Jos door de micro.

Omdat de bus met de Turnhout supporters ruim een kwartier te laat arriveerde, konden de supporters van de ‘binken’ niet zien hoe hun favoriete blauw-witten het eerste gevaar voor hun rekening namen, via een schot van de vaardige nummer 10 Bosmans.  Turnhout leek goed gestart, maar na goed 8 minuten nam de thuisploeg het initiatief over. Van Den Buijs legde af naar Nijs. Doelman De Reys zweefde zijn schot uit de rechterbovenhoek. De daaropvolgende corner werd door Messoudi genomen.

Van Den Buijs imponeert

In de kleine rechthoek maakte Van den Buijs zich sterk en al duikend knikte hij op heerlijke wijze het leer voorbij de kansloze De Reys. Niet veel later verstuurde Cloetens een lange bal naar Adesanya. Die nam het leer in de vlucht op de slof. Zijn schot zoefde maar net over en naast. Het had niet veel gescheeld of Gwen Jacobs had er een concurrent bij voor het doelpunt van het seizoen!

Lyra-Lierse bleef de wet dicteren, zonder evenwel flitsend voetbal te brengen. Dat liet de staat van het terrein immers niet toe. Messoudi zette zich bij een hoekschop weer achter de bal. Nog eens die lange Gianni bedienen, dacht Mo, en jawel hoor, weer belandde de bal op zijn knikker. Dit keer stond Gianni vrij en was de kans in principe zuiverder, maar hij kopte naast. Een lange uittrap van Maes schoot door tot bij Peffer, zijn schot ging enkele meters voorlangs.

Kwestie van centimeters

Turnhout speelde niet onaardig, maar kon geen uitgespeelde kansen creëren. Net voor rusten kregen de binken een vrijschop op een niet onaardige plaats. De trap van Bosmans trof ei zo na doel, want zijn schot ging via de binnenkant van de paal terug het veld in. Een goed gevolgde blauwhemd was te verrast om de rebound binnen te trappen.

De gelijkmaker was dichtbij

In de tweede helft kwam Turnhout meer in het stuk voor, maar het was pas na het uur eer het terug gevaarlijk werd. Na een snelle omschakeling trapte invaller Van Eynde maar net voorlangs. Dit was dé kans op de gelijkmaker. Na geklungel in de Lierse defensie kon een bezoeker aanleggen, maar zijn schot strandde in de armen van Maes. De bezoekers bleven aandringen. Rond de 70ste minuut moest Maes een hard schot vanonder de lat boksen.

Weuts verdubbelt de score

Voorafgaand aan de wedstrijd hadden de spelers van Turnhout al in de krant laten weten dat ze beducht waren voor Lyra-Lierse, omdat de leider in staat is vanuit het niets te scoren. Profetische woorden, zo bleek, want ondanks het veldoverwicht van Turnhout, konden de Pallieters de score verdubbelen.

Nijs vond Adesanya. Zijn gekraakte schot leverde een hoekschop op. Specialist Jacobs bracht de bal hoog voor. Weuts veerde hoog op en knikte met een vallende bal overhoeks binnen. Een mooie bekroning voor de sterke partij van Koen!

De veer leek nu gebroken bij de bezoekers en Lyra-Lierse speelde de wedstrijd op volwassen wijze uit.

Kloofje

De mannen van Patrick Van Houdt sluiten de heenronde af als herfstkampioen en kunnen een mooi bilan voorleggen met slechts één enkele verlieswedstrijd. Bovendien is er nu een kloofje van vier punten met eerste achtervolger Heur-Tongeren.

Volgende week kan de hongerige spelersgroep het jaar in schoonheid afsluiten tegen Bilzerse-Waltwilder, om daarna met de supporters een vet eindejaarsfeestje te vieren. De geelgeschorsten Van den Brande en Van den Buijs zullen dan hun maats samen met de supporters van aan de zijlijn aanmoedigen.

 

Opstelling K. Lyra-Lierse: Maes, Jacobs, Weuts, Van den Brande, Lambreghts, Cloetens, Van Den Buijs (80’ Van Parys), Messoudi (70’ Balbi), Nijs (82’ Van Goylen), Peffer, Adesanya

Doelpunten: 1-0 Van Den Buijs (‘9), 2-0 Weuts (’74)
Gele kaarten: Van den Brande, Lambreghts, Van Den Buijs
Rode kaarten: geen