Transfer | 21 juni 2023

Youssef Boulaouali tekent contract van 2 jaar bij Lyra-Lierse

Onze club voegt opnieuw een nieuwe naam en versterking toe aan de kern voor het seizoen 2023-2024. Youssef Boulaouali (°26/12/1992) tekende een overeenkomst bij K. Lyra-Lierse voor 2 seizoenen. De 30-jarige flankaanvaller, wonende in Antwerpen, komt over van Lokeren-Temse, waarmee hij vorig seizoen de titel en promotie behaalde in 2e Afdeling A en brengt dus een pak ervaring mee.

Youssef is een routinier in onze reeksen. Zo kwam hij in het verleden uit voor o.a. Cappellen (in de toenmalige 3e klasse), KSK Heist (in de toenmalige 2e klasse), Beerschot-Wilrijk (waar hij promoveerde en mee de overstap maakte naar 1B), Lierse Kempenzonen (in 1e Nationale) en Dessel Sport (in 1e Nationale, seizoen stopgezet door corona). Twee seizoenen geleden trok Lokeren-Temse hem aan, met de bedoeling de promotie naar 1e Nationale te realiseren.

“Veel bekende gezichten in de kern”

Youssef Boulaouali: “In België was mijn eerste club KFCO Wilrijk, nadat ik in Catalonië de jeugdreeksen van CF Reus doorliep. Frank Coenen (sportief manager van onze club en toen bij Wilrijk, red.) ken ik sindsdien al. Ook met heel wat spelers van de kern voor volgend seizoen, deelde ik in het verleden al een kleedkamer. Gianni Vets ken ik nog van bij Heist, met Mathias Schils speelde ik samen in Lokeren en Maxim Volant herinner ik me nog als jonge gast die aansloot bij de A-kern in Cappellen. Ik kijk er enorm naar uit om hier te spelen. De club is ambitieus en wil meedingen naar promotie. Zeker in het scenario waarin 1e Nationale volgende zomer hervormd wordt. Ik hoop daar mijn bijdrage aan te kunnen leveren.”

Koop nu jouw abonnement voor het seizoen ’23-’24

Alle competitiewedstrijden vanop de eerste rij volgen? Dat kan het voordeligst met een abonnement!

Bestel voor 1 juli online jouw abonnement en ontvang €10 gratis dranktegoed.
Kinderen onder 12 jaar die voor 1 juli een abonnement aanschaffen, gaan zo een volledig seizoen zelfs gratis naar het voetbal!

Klik hier en bestel online!