Transfer | 24 mei 2021

Twee doelmannen uit onze Lyra-Lierse dhulst’ Academie bij de A-kern

De 17-jarige Lander De Herdt en 16-jarige Nathan Van Houtven trainen mee met onze A-kern in de voorbereiding op het aankomende seizoen 2021-2022. Beide jonge, talentvolle doelmannen komen uit onze eigen jeugdwerking en zullen dus deel uitmaken van de ruime selectie als 3e en 4e doelmannen. Ook zullen ze bij onze beloften speelminuten kunnen blijven opdoen.

Nathan Van Houtven (°31/03/2005) komt uit Duffel en begon zijn voetbalcarrière bij KVV Duffel. Op 10-jarige leeftijd maakte hij de overstap naar K. Lierse S.K. en sinds 2018 vervolgens K. Lyra-Lierse. “Ik ben heel blij dat ik de kans krijg om te trainen bij de A-kern. Op die manier leer ik veel bij en doe ik nuttige ervaringen op”, aldus Nathan.

Ook Lander De Herdt (°05/02/2004) zal dus met de A-kern meetrainen vanaf komend seizoen. Hij begint aan zijn vierde seizoen bij onze club. “Ik kijk ernaar uit om te trainen met de eerste ploeg en zeker met de keepers. Kristof Maes en Mats Sterkens zijn doelmannen met al heel wat ervaring en ik hoop dan ook dat ik veel van hen kan bijleren”, vertelt Lander.

De doorstroming van onze jonge doelmannen is een integrale uitwerking van onze clubfilosofie om spelers uit eigen jeugd optimaal voor te bereiden op het voetbal in ons eerste elftal. Met de toevoeging van Lander & Nathan aan onze A-kern bestaat onze selectie momenteel uit een totaal van 22 spelers. Daarvan is 41% jonger dan 21 jaar en 68% afkomstig uit onze eigen jeugdopleiding.