Transfer | 26 februari 2020

Steven Dillien & Ilias Cloetens verlaten Lyra-Lierse aan het einde van dit seizoen

De laatste helft van het seizoen 2019-2020 is ondertussen goed gevorderd. Zoals gebruikelijk rond deze periode in de amateurreeksen, worden stilaan de kernen voor volgend seizoen samengesteld. In dat kader kozen Steven Dillien & Ilias Cloetens om aan het einde van dit seizoen de overstap te maken naar KFC Sint-Lenaarts.

Steven Dillien: “Ik heb de keuze voornamelijk gemaakt om de combinatie te kunnen blijven maken met het zaalvoetbal. Sinds ik in het futsal de overstap maakte van Malle naar FT Antwerpen, een club die zeer professioneel werkt en waar er meer getraind wordt, merkte ik in de voorbereiding al dat het zwaarder was om dit te combineren met een ambitieuze club als Lyra-Lierse. Sinds dit seizoen maak ik ook deel uit van de futsal Rode Duivels-selectie en dan moet ik keuzes maken. Zeker wanneer Lyra-Lierse volgend seizoen misschien een reeks hoger speelt. Ik wil wel graag benadrukken dat ik in mijn laatste 7 wedstrijden van dit seizoen alles zal geven om deze club mee aan een titel te helpen. Ik wil hier graag fier en in schoonheid vertrekken!”

“Ik hoop dat onze supporters als 1 blok achter de ploeg zullen blijven staan, zoals ze de voorbije 2 seizoenen gedaan hebben. Mede dankzij hen wordt de ploeg vooruit gestuwd. Ze zijn een belangrijke factor in dit Lyra-Lierse. En dat het een eer is om voor zo’n legioen te mogen spelen. Ze zullen mij zeker nog tegenkomen in de spionkop als ik de kans daartoe heb”, besluit Steven.

Ook Ilias Cloetens wou graag reageren op zijn vertrek aan het einde van dit seizoen: “Ik ben niet over één nacht ijs gegaan, maar heb uiteindelijk gekozen voor speelzekerheid in mijn voorkeursrol als centraal verdedigende middenvelder, wat men mij bij Sint-Lenaarts aanbood. Maar ik wil wel de club en Frank Coenen bedanken voor de inspanningen die ze gedaan hebben om mij hier te willen houden. Ik vertrek hier op het einde van het seizoen in de beste verstandhouding met iedereen.”

“Verder heb ik tot nu toe al meer dan anderhalf jaar genoten van de sfeer in en rond deze club. Als speler in de amateurreeksen is voetballen voor Lyra-Lierse een fantastische en unieke ervaring. Zeker met de supporters die zowel thuis als op verplaatsing altijd talrijk aanwezig zijn. De kans dit ik in de toekomst hier nog mee op de tribune zal staan, is dan ook zeer groot. Verder heb ik nu maar één hoofddoel: net zoals Steven afsluiten met een titel en een promotie.”