Transfer | 23 april 2024

Seraaj Ibn El Mokadem komt terug naar huis en speelt volgend seizoen opnieuw voor Lyra-Lierse

De 24-jarige Sirajedinne ‘Seraaj’ Ibn El Mokadem keert na 4 seizoenen huiswaarts. De aanvaller, en tevens voormalig jeugd-, beloften- en A-kernspeler van onze club, maakt deze zomer de overstap van City Pirates naar K. Lyra-Lierse.

Seraaj kwam samen met zijn tweelingbroer Yassir in het seizoen 2014-2015 terecht in de jeugdopleiding van het toenmalige Lyra en maakte op 25 februari 2017 in 1e Provinciale tegen Ternesse als 17-jarige zijn debuut in het eerste elftal. Stelselmatig, en ook onder de vlag van het nieuwe Lyra-Lierse, kreeg Seraaj vaker de mogelijkheid om minuten te maken. Na 2 jaar in de kern van Lyra-Lierse, besloot Seraaj op zoek te gaan naar een basisplaats bij reeksgenoot City Pirates, waar hij tot nu toe aan de slag was.

In Merksem ontpopte hij zich de voorbije twee seizoenen tot sterkhouder én topschutter van de ploeg. Vorig seizoen klokte hij af op 15 doelpunten. Dit seizoen staat zijn teller opnieuw op 15. Een dikke maand geleden wist Seraaj trouwens nog te scoren voor de Piraten in het duel met onze Pallieters. Nog een leuk detail: Seraaj is ook één van de doelpuntenmakers in de eerste officiële wedstrijd van Lyra-Lierse, de bekerwedstrijd tegen Stade Everois in 2018 die met 2-5 gewonnen werd.

“De wedstrijd van enkele weken terug voelde dankzij de supporters al aan als thuiskomen”

Seraaj Ibn El Mokadem: “De bal is volledige aan het rollen gegaan na de wedstrijd Lyra-Lierse – City Pirates van dit seizoen. Ik werd enorm warm onthaald door de supporters en dat voelde meteen aan als thuiskomen. Ondanks dat ik die avond zelfs tegen Lyra-Lierse scoorde. Na die wedstrijd zijn ook de gesprekken met Frank (Coenen) gestart en werd al snel duidelijk dat ik opnieuw voor deze club en voor deze supporters wou spelen. Aan de ambitie van de club om naar 1e Nationale te gaan en te blijven, daar wil ik mijn steentje aan bijdragen.”

Sportief manager Frank Coenen: “Het is niet omdat spelers hier op een gegeven moment vertrekken, dat de deur voor hen niet meer open staat. Ik denk dat Seraaj daar het beste voorbeeld van is. Bij het Lyra-Lierse van die periode moest Seraaj zijn plek verwerven tussen ervaren jongens zoals Tristan Dermaut, Dyron Daal, Steven Dillien, Mathias Nys, … Dat is stevige concurrentie voor een jonge gast die maar net uit de beloften komt. De keuze om meer aan spelen toe te komen in Merksem was wellicht ook de juiste voor zijn verdere ontwikkeling. Ik denk dat in de wedstrijd tegen City Pirates iedereen op onze tribunes gezien heeft dat Seraaj nog steeds hetzelfde scorend vermogen heeft als vroeger bij onze beloften (waar hij ook 2 seizoenen op een rij topschutter was, n.v.d.r.), maar dat hij fysiek sterker en als voetballer een stuk matuurder geworden is. Eric (Van Meir) en ik waren het snel eens dat er wat extra scorend vermogen in onze kern moest komen. Seraaj heeft het ideale profiel hiervoor en dus zijn we zeer tevreden dat hij op dit niveau, of bij promotie zelfs een niveau hoger, opnieuw voor onze club kiest.”

We heten Seraaj opnieuw van harte welkom bij onze club en kijken er alvast naar uit om hem opnieuw in actie te zien in onze kleuren!

Interview