Transfer | 10 september 2019

Mo Messoudi kiest voor K. Lyra-Lierse!

Met Mo Messoudi  kiest een speler met enorm veel ervaring voor K. Lyra-Lierse. Zo speelde de 35-jarige aanvallende middenvelder zo’n 200 wedstrijden in de Jupiler Pro League en was hij onder andere drie seizoenen actief in de Nederlandse Eredivisie bij Willem II. Verder staan er ook vier Europese wedstrijden op zijn palmares.

De voorbije drie seizoenen was de Antwerpenaar aan de slag op het Kiel, waar zijn profcarrière in 2002 begon en waar hij ook de jeugdreeksen doorliep. Op 30 juni 2019 liep zijn contract af doordat Beerschot V.A. nipt naast de promotie naar 1A greep. Sindsdien was hij een vrije speler. Messoudi had nog contacten met een aantal hoger spelende clubs. Toch hakte hij de knoop door om zijn profcarrière af te sluiten en voor Lyra-Lierse te kiezen. “Ik ken de club via Eric Van Meir en ben bevriend met meerdere spelers”, zegt Messoudi. “Ik wou absoluut nog minstens een jaar verder voetballen, en vooral het spelplezier terugvinden bij een club met een échte voetbalsfeer én een gezonde sportieve ambitie. Ik ben op de ideale leeftijd gekomen om deze keuze te kunnen maken. Het past ook perfect binnen mijn privé toekomstplannen, ”.

Mo Messoudi, aanvallend ingesteld en polyvalent, tekende een overeenkomst voor 1 jaar, is fit en snel inzetbaar. Met zijn komst vult Lyra-Lierse de laatste vacante plaats binnen de A-kern in. “We hebben altijd gezegd dat er eventueel nog één versterking kon bijkomen. Het loont om soms iets langer geduld te hebben en dan de juiste keuze te maken op het juiste moment. Zo blijven we ook binnen onze uitgestippelde budgettaire krijtlijnen”, zegt algemeen verantwoordelijke Raf Bormans.