Transfer | 18 maart 2022

Maxim Volant is eerste nieuwe aanwinst voor komend seizoen

Terwijl we nog steeds in de race zijn voor de titel, is onze sportieve -en technische staf al volop mee bezig met de voorbereiding op komend seizoen. Maxim Volant (°03/05/1998) is de eerste nieuwe naam die deze zomer zal aansluiten bij onze A-kern. Hij tekent een contract bij K. Lyra-Lierse voor twee seizoenen. De centrale verdediger komt over van reeksgenoot Cappellen en moet, in eerste instantie, het vertrek van Gianni van den Buijs opvangen. Zoals eerder aangegeven, ruilt die laatste onze kleuren in voor die van KFC Nijlen.

K. Lyra-Lierse is nog maar de tweede club op het CV van Maxim Volant. De verdediger van 1m94 startte op 10-jarige leeftijd in de jeugd van Cappellen, kwam op zijn zestiende in de hoofdmacht terecht en was op zijn 23ste ondertussen uitgegroeid tot een certitude in de basiself.

Volant: “Na 14 jaar bij Cappellen was dit het moment om een stap hogerop te zetten, en dat is met de ambities van dit K. Lyra-Lierse toch echt wel het geval. Helemaal nieuw is de club uiteraard voor mij niet. We kwamen dit seizoen al twee keer tegen elkaar uit en met Bart De Roover loop ik een trainer tegen het lijf, waar ik het in het verleden al goed mee kon vinden. Leuk detail: Seppe Kil is mijn schoonbroer en daarnaast heb ik regelmatig contact met onder andere Jason Adesanya, Mathias Nijs & Gaetan Lambregts. Dat maakt de overstap natuurlijk een pak makkelijker. Verder staat K. Lyra-Lierse voor verzorgd voetbal, iets waar ik als centrale verdediger zelf veel belang aan hecht. Maar ik ben ook niet vies van stevige (kop)duels. Daarnaast trekt de mix van ervaren jongens, in combinatie met enkele jeugdige talenten, me enorm aan in deze club. De komende weken zal ik trouwens al regelmatig langskomen op de Doelvelden, maar in eerste instantie uiteraard alleen als we niet aan de bak moeten met Cappellen. Verder hoop ik komend seizoen natuurlijk zo hoog mogelijk te spelen met K. Lyra-Lierse, maar in welk scenario ook, ik zal me 110% gooien voor deze mooie club.”