Transfer | 10 april 2020

Lyra-Lierse versterkt zich met Seppe Kil

Seppe Kil speelt volgend seizoen in het shirt van K. Lyra-Lierse. De 26-jarige linksbuiten, die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan, komt over van Royal Cappellen FC.

Seppe begon met voetballen bij Putte S.K., waar hij al snel werd opgemerkt door de jeugdwerking van Antwerp. Sinds 2001 doorliep hij in Deurne alle jeugdreeksen, waarna hij op 18-jarige leeftijd debuteerde in het eerste elftal van Antwerp, toen nog in de Proximus League. Na zijn vertrek op de Bosuil speelde Seppe Kil vervolgens voor Rupel Boom (2014-2016), Cappellen (2016-2017), KSV Temse (2017-2019) en opnieuw Cappellen. In het seizoen 2018-2019 werd hij tevens door de coaches van 2e amateur verkozen tot beste speler van de reeks.

Lyra-Lierse is dus zeer tevreden om de A-kern binnen het aangepaste budget toch te kunnen versterken met een speler als Seppe, die reeds heel wat ervaring in onze reeks van volgend seizoen op de teller heeft staan.

Seppe Kil: “Uiteindelijk was het geen moeilijke keuze om naar Lyra-Lierse te komen. Ik denk dat elke speler in deze reeksen wel voor deze club wil spelen. Dit is een gezonde club en voor zoveel supporters spelen, dat wil iedereen op dit niveau. Ik ken natuurlijk ook Bart De Roover, met wie ik vorig seizoen heb samengewerkt in Cappellen en een goede band heb. En in het verleden speelde ik ook samen met Kristof Maes en Mathias Nijs. Zij konden enkel maar bevestigen dat er bij deze club een goede spelersgroep aanwezig is en dat vind ik als speler ook belangrijk. Nu alles stil ligt door de coronacrisis, kijk ik er dubbel zo hard naar uit om aan de voorbereiding te beginnen.”