Transfer | 28 maart 2023

Lyra-Lierse haalt met Tomas Muyldermans de captain van Beerschot U23

Voor het seizoen 2023-2024 trekt K. Lyra-Lierse de 21-jarige Tomas Muyldermans (°07/08/2001) aan. Tomas komt over van de U23 van Beerschot, dat huidig seizoen eveneens in 2e Afdeling B uitkomt en waar hij momenteel aanvoerder is.

Tomas is een vleugelverdediger die zowel op links als op rechts, als op het middenveld uit de voeten kan en tekent bij onze club een overeenkomst voor 1 jaar. Hij is afkomstig uit Rijmenam en begon dan ook bij het plaatselijke VC Rijmenam te voetballen in 2005. Al snel stond hij daar in de ploeg met jongens die 2 jaar ouder waren. Vanaf de U11 genoot hij zijn opleiding voornamelijk in de jeugdreeksen van KV Mechelen. Sinds de U18 stapte hij over naar Beerschot, waar hij ook meteen de kapiteinsband mocht dragen. Dit seizoen kwam hij al elke wedstrijd aan de aftrap bij Beerschot U23 en maakte hij op één wedstrijd na (die in Turnhout, n.v.d.r.) ook steeds de 90 minuten rond.

Naast het voetbal studeert Tomas kinesitherapie aan de Universiteit Antwerpen, maar verder is ook zijn recent verhaal opmerkelijk. In 2020 kreeg hij aplastische anemie als diagnose, een zeldzame aandoening waarbij het beenmerg te weinig rode bloedcellen, witte bloedcellen en bloedplaatjes aanmaakt. Hierdoor moest hij een stamceltransplantatie ondergaan en heeft hij de voorbije jaren enorm hard gevochten om terug op dit niveau te staan. Ondertussen is Tomas terug fit en gezond, getuige zijn prestaties bij de beloften van Beerschot.

“Dit is één van de best voetballende ploegen in de reeks”

Tomas geeft zelf tekst en uitleg bij zijn overstap naar Lyra-Lierse: “Ik voelde dit jaar dat ik klaar was om over te stappen naar een eerste elftal. Dat het een club is met de juiste sportieve ambities, was voor mezelf wel een voorwaarde. Zelf was Lyra-Lierse me al opgevallen omdat dit toch één van best voetballende ploegen in de reeks is. En ook de omkadering zit hier prima. Toen ik hoorde dat de club ook interesse in mij toonde, was mijn keuze snel gemaakt.”

We heten Tomas van harte welkom bij onze club!