Transfer | 4 juni 2023

Lyra-Lierse haalt Charles Kwateng terug naar Lier

K. Lyra-Lierse haalt met het oog op volgend seizoen flankaanvaller Charles Kwateng27 mei 1997) terug naar Lier. De 26-jarige Antwerpenaar met Ghanese roots vertoefde de voorbije jaren voornamelijk in de Griekse 2e klasse (o.a. bij Ergotelis en Veria). Dit seizoen vond hij, nadat Ergotelis uit het Griekse profvoetbal werd geschrapt, als vrije speler tijdelijk onderkomen in Italië (bij ASD Polisportiva C4 Foligno, uitkomend op het 5e niveau).

De naam Charles Kwateng klinkt bij heel wat supporters van het oude Lierse nog bekend in de oren. In 2014 sloot Charles, komende van de JMG Academie in Tongerlo, aan bij de U19 van geel-zwart. Vervolgens speelde hij voor de beloften en maakte hij in Play-Off 2 in het seizoen ’16-’17 vier keer minuten in het eerste elftal. In het laatste seizoen van de Sportkring, in 2018, werd hij uitgeleend aan Mandel United. Na het faillissement begon hij aan zijn buitenlandse avonturen in Griekenland en Italië om dus nu naar België terug te keren.

“Veel geleerd in het buitenland en een stuk matuurder geworden”

Charles Kwateng: “Ik ben onlangs vader geworden, dus leek het mij een goede stap om terug naar België te komen. Ik heb in het buitenland veel geleerd en ben ook een stuk matuurder geworden. Ik kwam op het einde van het seizoen opnieuw in contact met Eric Van Meir, die bij Lierse nog mijn coach was. Met mijn snelheid en 1-op-1-acties hoop ik in de ploeg te kunnen fungeren als aangever en geregeld ook mijn goaltje mee te pikken. In mijn laatste seizoen bij Lierse werd ik een jaartje uitgeleend aan Mandel United, dat toen ook in 2e Afdeling speelde. Ik was dus al actief op dit niveau, maar ben ook benieuwd hoe de reeks geëvolueerd is. Ik kijk er dus enorm naar uit om hier terug op het veld te staan!”

Video

Koop jouw abonnement voor volgend seizoen!

Klik hier en bestel online!