Transfer | 17 mei 2022

Kristof Maes verlaat Lyra-Lierse aan het einde van dit seizoen

Eind deze maand scheiden de wegen van onze club en eerste doelman Kristof Maes (34). In het totaal speelde hij 99 officiële wedstrijden voor stamnummer 52. Kristof Maes kwam na passages bij (Germinal) Beerschot, AA Gent & Cappellen in 2017 bij Lyra terecht. Hij pakte met Lyra meteen de titel in 1e provinciale en mag met het seizoen 2019-2020 onder Lyra-Lierse ook een tweede titel met onze club op zijn conto schrijven. De laatste keer dat hij tussen de palen stond, was op 25 september 2021 in ‘t Kuipje in Westerlo, in de wedstrijd tegen Houtvenne. Sinds het begin van dit seizoen werd Kristof echter geplaagd door blessures, waardoor hij deze jaargang slechts 6 keer in actie kwam.

“Ik heb hier een enorm mooie tijd gehad bij de club. En ik kom zeker op de tribunes nog wat wedstrijden meepikken in de toekomst. Maar gezien mijn aanslepende knieblessure in het begin van het seizoen en de huidige enkelblessure waar ik al 5 weken mee kamp, denk ik dat het verstandig is om dit besluit te nemen. Ik ga het voorlopig even rustig aan doen. Recent ben ik ook op een nieuwe job gestart. Daar kruipt wat meer tijd in. En bovendien gaat er nu ook meer tijd komen voor mijn gezin. De voorbije jaren heb ik veel tijd geïnvesteerd in mijn voetbalcarrière, tijd om die focus dus wat te verleggen en dan zien we wel wat er op voetbalgebied nog op mijn pad komt”, aldus Kristof Maes.

“Als laatste wil ik nog even meegeven dat ik ongelooflijk fier ben op Mats, die sinds mijn blessure tot een vaste waarde onder de lat van deze mooie club is uitgegroeid. Ik had dit seizoen graag meer minuten gemaakt, maar het doet deugd om te weten dat er jong talent klaar staat wanneer het nodig is. Ik heb Mats op training echt zien groeien gedurende de voorbije jaren. Samen waren we een goed team. Ik wens hem alle succes toe in de resterende wedstrijden van dit seizoen en daarna. Net zoals de rest van deze club. Ik supporter mee om de promotie naar 1e binnen te halen!”

Afscheid van 3 kampioenen

Voor aanvang van de eindrondewedstrijd tegen Belisia, nemen we als club ook officieel afscheid van 3 basisspelers uit de voorbije kampioenenploegen van 2018 en 2020: Gianni van den Buijs, Brent Van den Abeele en Kristof Maes.