Transfer | 21 juni 2019

Koen Weuts speelt de volgende vier seizoenen voor Lier

De 28-jarige, linksvoetige centrale verdediger Koen Weuts speelt de komende vier seizoenen voor de club uit zijn geboortestad. Koen komt over van 1e amateurklasser RWDM, waar hij sinds januari 2019 aan de slag was en waar zijn contract ten einde liep.

Voor mij is dit een zeer bewuste keuze. De samenwerking op lange termijn biedt voor mij ook de toekomst en de zekerheid die ik zocht. Zeker met de combinatie werk, gezin en mijn dochter in het achterhoofd. De club heeft me op dat vlak een mooi aanbod gedaan en dat heeft me zeker gecharmeerd. Op sportief vlak zie ik dit niet als een stap terug. Het niveau in 3e amateur is dan misschien wel lager dan waar ik voorheen actief was, maar de ambitie die deze club uitstraalt spreekt me enorm aan. Ik wil samen met deze club naar boven kijken.

En dan zijn er natuurlijk nog die andere pluspunten. Door mijn verleden in de jeugd van Lyra, Lierse en later het eerste elftal van Lierse ken ik de kleuren. En bovendien trekken de trouwe supporters, de sfeer en het Lier-gevoel me natuurlijk enorm aan. Ik kan niet ontkennen dat die factoren me het laatste duwtje hebben gegeven om voor Lyra-Lierse te kiezen.

Als jonge Schapenkop trapte hij voor het eerst tegen een bal in clubverband bij de Koninklijke Lyra Turn- en Sportvereniging, om vervolgens door te schuiven naar de jeugdwerking van de Koninklijke Lierse Sportkring. Een parcours dat gelijkend is aan dat van meerdere spelers in onze A-kern. Als jonge belofte nam hij onder andere deel aan het WK-17, waar hij deel uitmaakte van de al even beloftevolle selectie met o.a. Eden Hazard  en Christian Benteke.

Zijn debuut bij het A-elftal van Lierse maakte Koen in 2007, op 16-jarige leeftijd, in de eindronde tegen Antwerp. Na een gebrek aan speelkansen en doorgroeimogelijkheden, besloot hij in 2009 te kiezen voor een avontuur bij OH Leuven in de tweede klasse. Daar groeide Koen uit tot titularis, en pakte hij in zijn tweede seizoen de titel en promotie naar de Jupiler Pro League. Na twee seizoenen op het hoogste niveau, verkoos hij meer speelgelegenheid net over de grens bij het Nederlandse Helmond Sport. Zijn twee seizoenen op het tweede niveau in Nederland was hij eveneens basisspeler.

Het einde van zijn verblijf in Noord-Brabant luidde meteen zijn komst naar Lier terug in. De laatste 3 seizoenen van K. Lierse S.K., van 2015 t.e.m. 2018, trad Koen terug aan in de geel-zwarte kleuren. Hierdoor speelde hij in het totaal 75 wedstrijden voor de club waar hij debuteerde.

Met de komst van Koen Weuts haalt K. Lyra-Lierse een serieuze brok aan kwaliteit en ervaring in huis, met als doel het aanstaande seizoen opnieuw mee te strijden voor promotie. Daarnaast zijn we als club trots om met Koen een speler te kunnen aantrekken die opnieuw past in de visie om zoveel mogelijk met jongens uit de eigen jeugdopleiding en eigen regio te spelen.

In dat kader past niet enkel de komst van Koen Weuts, maar werden o.a. ook al Jason Adesanya, Lars Van den Brande, Gianni Van den Buijs, Yarni Vastavel, Dries De Bock en Jordy Peffer aan de A-kern voor volgend seizoen toegevoegd en werden de contracten van heel wat sterkhouders van het afgelopen seizoen verlengd.

 

Foto: archief K. Lierse S.K.