Transfer | 24 januari 2024

K. Lyra-Lierse haalt Sebbe Augustijns (24) in huis

De 24-jarige Sebbe Augustijns (°03/09/1999) speelt vanaf 1 februari voor onze Koninklijke Lyra-Lierse. Hij komt over van de Nederlandse tweedeklasser Telstar, waar hij recent zijn contract in onderlinge overeenstemming ontbond. Bij onze club tekent hij een verbintenis tot het einde van dit seizoen, met de optie tot een verlenging tot juni 2025.

Sebbe is een verdedigende middenvelder, afkomstig uit Kalmthout, die zijn opleiding genoot bij Willem II, Beerschot, Waasland-Beveren en KV Mechelen. Vervolgens zette hij zijn profcarrière verder bij RKC Waalwijk. Eerst bij Jong RKC, later speelde hij ook 18 Eredivisie-wedstrijden in het eerste elftal van de Noord-Brabanders. Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar Keuken Kampioen Divisie-club Telstar, waar hij tot aan de winterstop in totaal 20 wedstrijden afwerkte, meestal als basisspeler.

“Mooie tijd als prof gehad, maar hoop hier terug meer plezier te vinden in het voetbal”

Sebbe Augustijns: “Ik heb bewust gekozen om vanaf nu het voetbal te combineren met een job. De voorbije 3 jaar ben ik prof geweest bij Waalwijk en Telstar, maar heb nu gekozen om een andere route te bewandelen. In het profvoetbal vond ik niet meer de voldoening, maar ik hoop mijn ambitie naast het veld te kunnen combineren met de nodige sportieve uitdagingen bij Lyra-Lierse. Ik hoop de ploeg dan ook in de as voldoende bij te brengen. Het liefst speel ik op het verdedigend middenveld, maar ook centraal achterin kan ik uit de voeten. Van de huidige kern ken ik nog niet zoveel spelers. Enkel met Jordy Peffer heb ik vroeger samengespeeld en getraind.”


Sebbe Augustijns tekent zijn contract bij Lyra-Lierse tot het einde van dit seizoen, samen met voorzitter Yves De Vil.

“Extra opties in verdedigend opzicht door enkele aanslepende blessures”

Onze sportief manager Frank Coenen over de aanwerving van Sebbe Augustijns: “Door onze connecties binnen de voetbalwereld werden we recent op de hoogte gebracht van Sebbes plannen om zijn carrière als prof niet verder te zetten. Dat valt samen met enkele blessures in ons verdedigend compartiment (de aanslepende blessure van Jason Van Achteren, Elio Balbi die nog bij momenten hinder ondervindt en recent ook de blessure van Koen Weuts), waardoor we besloten om met Sebbe rond de tafel te gaan zitten. Op die manier hebben we iets meer opties achterin en zijn we beter gewapend voor de tweede helft van de competitie.”

Sebbe Augustijns sluit aan bij de groep in februari en zal voor het eerst inzetbaar zijn in de uitwedstrijd tegen Tongeren. Enkel voor de inhaalwedstrijd tegen Lebbeke zal hij niet selecteerbaar zijn.

We heten Sebbe alvast van harte welkom bij onze club!