Transfer | 11 april 2023

K. Lyra-Lierse haalt de 22-jarige aanvaller Lennert Leemans

Met Lennert Leemans (°Duffel, 16/03/2001) haalt K. Lyra-Lierse een tweede jong talent uit de regio in huis voor het seizoen 2023-2024.

Opnieuw betreft het hier een jonge kerel met een sterke historische band met onze club. Lennert begon met voetballen bij KFC Nijlen, maar stapte op 10-jarige leeftijd naar de oude Lierse Sportkring. Daar doorliep hij de jeugdreeksen tot de club in 2018 verdween, om vervolgens verder te spelen in de elite-jeugd van KV Mechelen. De 22-jarige rechtsvoetige spits stapte daarna over naar Lierse Kempenzonen, waar hij dit seizoen deel uitmaakte van de A-kern in de Challenger Pro League.

De achternaam Leemans doet ook bij Pallieters met een historische rood-witte voorliefde een belletje rinkelen. Lennert is namelijk de zoon en het neefje van ex-Lyraspelers Pascal Leemans (88 wedstrijden) en Peter Leemans (172 wedstrijden). De familietraditie om in het eerste elftal van een Lierse club te spelen, wordt dus voortgezet!

Lennert Leemans: “Ik ben zeer blij dat ik deze stap heb gezet en kan niet wachten om eraan te beginnen. Ik heb bewust voor Lyra-Lierse gekozen omdat ik dit een fantastisch project vind. De ambitie die de club heeft, ligt in lijn met de mijne. En zelf ben ik klaar voor een nieuwe stap. Ik ben nog jong, dus heb nog veel te leren. Maar ik hoop uiteraard mezelf hier verder te kunnen ontwikkelen als speler en daarmee de club te helpen, zodat ook de club verdere stappen kan zetten.”

We wensen Lennert alvast een gemeende ‘welkom terug thuis’!

Video