Transfer | 17 mei 2019

Jason Adesanya speelt volgende twee seizoenen voor K. Lyra-Lierse

K. Lyra-Lierse versterkt haar voorlinie de volgende twee seizoenen met Jason Adesanya. Jason komt over van eerste amateurklasser K. SK. Heist. De 25-jarige aanvaller is een oude (of beter gezegd jonge) bekende. In het seizoen 2011-2012 maakte hij op 18-jarige zijn debuut in de Jupiler Pro League, en dit bij de Koninklijke Lierse Sportkring nadat hij doorstroomde uit het beloftenelftal. Bij het stamnummer 30 was Jason twee seizoenen actief en speelde hij symbolisch ook 30 wedstrijden.

“Ik ben de voorbije wedstrijden komen kijken en ben heel blij dat ik in een warme familiale club terechtkom. Ik kijk er enorm naar uit om in dit mooie project te stappen en voor deze supporters waar ik aantal jaar geleden mijn debuut mocht maken te spelen”, aldus Jason.

In 2013 trok “Jase” naar ASV Geel in Tweede Klasse. Het niveau waar hij in de daaropvolgende seizoenen op uitleenbeurt ook voor Antwerp en Lommel United uitkwam, na een korte passage bij de A-kern van KV Mechelen. In 2017 verhuisde hij voor anderhalf seizoen naar Rupel Boom, met wie hij naar de 1e amateurklasse promoveerde.

Ook onze sportieve staf is zeer verheugd met de komst van Jason. Met een achtergrond bij de Lierse jeugdwerking, en ervaring in de hogere reeksen, past de komst van Jason helemaal in het DNA én de gezonde sportieve ambitie van K. Lyra-Lierse voor de volgende seizoenen.

 

Foto: Archief K. Lierse S.K.