Transfer | 17 februari 2021

Gwen Jacobs verlaat de club aan het einde van dit seizoen

Onze 32-jarige polyvalente middenvelder Gwen Jacobs heeft besloten om K. Lyra-Lierse deze zomer te verruilen voor KFC Ranst. Daarmee neemt onze club afscheid van een speler met een prachtige staat van verdienste. Gwen stond 205 keer op het veld voor K. Lyra TSV en 62 keer voor K. Lyra-Lierse, wat neer komt op een totaal van maar liefst 267 officiële wedstrijden voor het Lierse voetbal. Daarin was hij goed voor 31 doelpunten, waarvan de laatste (de volley thuis tegen VK Linden) wellicht de meest memorabele is.

Als jeugdspeler (van zowel K. Lierse SK als K. Lyra TSV) debuteerde hij op 9 maart 2008 in het eerste elftal van Lyra tegen Tubantia Borgerhout. Sinds dan diende hij 7 seizoenen onafgebroken als basisspeler voor rood-wit. Na passages bij KSK Heist (Proximus League) en KSV Temse (3e klasse) kwam hij in 2017 terug thuis bij Lyra om de club mee naar de titel in 1e provinciale -en dus opnieuw naar het nationale voetbal- te leiden. Ook bij K. Lyra-Lierse bleef Gwen Jacobs een vaste basispion en maakte hij integraal deel uit van de ploeg die ons in het seizoen 2019-2020 de titel en promotie naar 2e Afdeling schonk.

“Ik heb bij de start van Lyra-Lierse in 2018 ook steeds gezegd dat ik graag bij deze club mijn carrière had afgesloten. Maar dat was buiten corona gerekend. De laatste maanden hebben mij doen nadenken over wat ik nog wil doen in het voetbal. En vooral hoe ik dat wil combineren met mijn gezin. Zeker nu ik toch al iets meer jaren op de teller heb staan. Ook zie ik de ambitie van deze club. Moest ik nog enkele jaren jonger zijn, dan had ik zeker nog verder willen schrijven aan de opmars die Lyra-Lierse aan het maken is. Maar ik ben wel trots dat ik de voorbije 3 seizoenen met 2 titels mijn steentje heb kunnen bijdragen aan het fundament waarop de club nu verder bouwt. Vanaf nu ben ik dus supporter, zoals ik dat ook was van het vroegere Lierse, en kijk ik er naar uit om in de toekomst zo vaak als mogelijk wedstrijden mee te pikken vanop de tribunes”, aldus Gwen Jacobs.

Als K. Lyra-Lierse willen we Gwen van harte bedanken voor zijn jarenlange inzet voor onze club. We wensen hem dan ook nog enkele mooie voetbaljaren toe bij onze buren van KFC Ranst.

 

Herbekijk hier nog eens het geweldige doelpunt van Gwen Jacobs tegen VK Linden.