Transfer | 15 februari 2020

Gwen Jacobs tekent bij voor 2 jaar

“Ik ben als geboren en getogen Lierenaar altijd fervent Lierse-supporter geweest, en tegelijkertijd heeft Lyra me ook altijd nauw aan het hart gelegen. Dat de twee legendarische clubs in Lier nu één sterk front vormen, en ik daar nog twee extra seizoenen voor mag strijden, doet me enorm veel plezier. Ik wil hier de komende jaren nog iets moois neerzetten. En mijn steentje bijdragen om Lier terug mee op de voetbalkaart te zetten“, aldus Gwen Jacobs.

Zoals de titel van dit nieuwsbericht al verraadde: Gwen Jacobs verlengt zijn verblijf bij de Koninklijke Lyra-Lierse tot juni 2022. Onze 31-jarige Lierse linkspoot speelt dit jaar een dijk van een seizoen op de linksback en overtuigde daarmee ook onze sportieve staf om er nog enkele jaren bij te doen bij de club van ‘zijn’ Lier.

Onze sportief manager Frank Coenen: “Gwen speelde ook bij KSK Heist (in de vroegere Proximus League) op de linksback en doet het dit seizoen voortreffelijk op die positie. Met Gwen houden we een serieuze brok ervaring uit de hogere reeksen in de rangen die ongetwijfeld nog waardevol zal zijn in de verdere groei en ontwikkeling van onze club.”

Gwen ademt Lyra-Lierse. Dat is door het gros van de tweewekelijkse bezoekers van het Luc De Rijckstadion ondertussen geweten. Hij knoopte voor het eerst zijn voetbalschoenen bij het oude Lyra TSV, waarna hij verder de jeugdreeksen van de voormalige Lierse Sportkring doorliep. Van de U16’s bij KLSK ging hij terug naar Lyra waar hij op 18-jarige leeftijd in het eerste elftal debuteerde. Daar werd hij in 2014 door tweedeklasser KSK Heist opgemerkt en speelde hij in het seizoen 2014-2015 28 wedstrijden op het tweede niveau van het Belgische voetbal. Een jaar later verhuisde hij naar KSV Temse waar hij 2 seizoen speelde in 3e klasse (en 2e amateur, na de competitiehervorming).

In het seizoen 2017-2018 keerde hij terug naar Lyra, om daar meteen mee de titel te pakken in 1e provinciale en vervolgens de geboorte van K. Lyra-Lierse mee te maken. Sinds dit seizoen aanvaardde Gwen Jacobs overigens ook het peterschap van onze supportersclub Lier Gere Bij.