Transfer | 1 mei 2020

Gianni Vets speelt volgend seizoen opnieuw voor Lier

K. Lyra-Lierse verwelkomt Gianni Vets (°25/03/1994) als versterking voor het eerste elftal. De 1m94 grote verdedigende middenvelder, die ook centraal achteraan uit de voeten kan, komt over van KFC Zwarte Leeuw waar hij sinds 2018 aan de slag was.

De naam Gianni Vets zal menig Pallieter ongetwijfeld bekend in de oren klinken. Gianni is immers een op en top Lierse-jeugdproduct en debuteerde op 12 april 2014 voor de Sportkring in Play-off II van de Jupiler Pro League tegen KV Oostende. In 2015 verruilde hij Lierse voor KSK Heist, waarmee hij 14 wedstrijden in de Proximus League afwerkte. In januari 2016 maakte Gianni de overstap naar Hoogstraten VV, tot hij uiteindelijk naar Zwarte Leeuw verhuisde. Bij de Leeuwen ontpopte hij zich tot één van de sterkhouders én frequente doelpuntenmakers. Nu komt Gianni terug thuis in Lier.

Gianni Vets: “Dit voelt absoluut aan als thuiskomen en ik zie dit dan ook als unieke kans om als voormalig Lierse-jeugdspeler het voetbal in Lier terug mee op de kaart te kunnen zetten. Met Zwarte Leeuw heb ik de voorbije twee seizoenen 4 keer tegen Lyra-Lierse gespeeld, en daar keek je als speler toch altijd extra naar uit omwille van de sfeer en beleving die de club ook naast het veld met zich meebrengt. Daarnaast ken ik heel wat spelers, maar ook wel wat mensen bij de jeugdwerking en op de tribunes van bij het oude Lierse. Dat geeft toch altijd een vertrouwd gevoel. Ik kijk er enorm naar uit om na deze coronacrisis mijn voetbalschoenen terug aan te trekken en elke 90 minuten voluit te gaan voor deze club.”

Sportief manager Frank Coenen: “We zijn enorm tevreden dat we iemand met zijn kwaliteiten en ervaring mee in onze rangen kunnen sluiten. Met de toevoeging van Gianni Vets aan onze A-kern zijn we klaar om het seizoen 2020-2021 competitief aan te snijden, zelfs met een iets kleinere kern dan vorig seizoen. Gianni past tevens ook sterk in ons plaatje om met een groot deel zelf opgeleide spelers te kunnen werken, die dus de jeugdreeksen van het voormalige Lierse, Lyra of Lyra-Lierse doorlopen hebben. En dat is volgend seizoen voor 75% van onze A-kernspelers het geval. Gianni weet door zijn verleden bij het voormalige Lierse ook wat er nodig is voor een jonge voetballer om stappen te kunnen zetten richting een plaats in een eerste elftal. Ik ben er dan ook van overtuigd dat spelers zoals hij een voorbeeld kunnen zijn voor ons jong, aanstormend talent. We hebben komend seizoen ook 7 spelers U21 in onze A-kern zitten. Hen willen we een goede omkadering geven om mee met onze club te groeien.”