Transfer | 25 januari 2022

Gianni van den Buijs verhuist volgend seizoen naar KFC Nijlen

Onze centrale verdediger Gianni van den Buijs besloot vorige week om aan het einde van dit seizoen K. Lyra-Lierse te verlaten. Vanaf 2022-2023 zal hij spelen voor onze buren van KFC Nijlen, momenteel actief in 3e Afdeling.

Gianni van den Buijs is een echt Lierse-jeugdproduct en zoon van jaren ’80 Liersespeler Stan ‘Stakke’ van den Buijs. In het begin van het kampioenenseizoen 2019-2020 in 3e Amateur kwam hij over van KFC Duffel. Tot op vandaag speelde Gianni 37 wedstrijden en maakte hij 5 doelpunten voor onze club.

Gianni van den Buijs: “Dit was geen makkelijke beslissing, want ondanks mijn keuze om de club te verlaten voel ik me nog steeds enorm thuis bij Lyra-Lierse. Ik vier in maart mijn 30e verjaardag en heb daarom tijdens de verlengde winterstop de tijd genomen om na te denken over mijn verdere voetbalcarrière. Ik had de mogelijkheid om bij Lyra-Lierse te blijven of bij Nijlen te gaan voetballen. En daarbij heb ik ook de afweging gemaakt in functie van mijn combinatie professioneel, privé en voetbal. Die balans lag bij Nijlen, ook met de ambities van Lyra-Lierse in het achterhoofd, voor mij iets beter. Maar ik wil er uiteraard nog wel alles aan doen om in schoonheid (en liefst door de grote poort) mijn hoofdstuk als speler bij Lyra-Lierse af te sluiten. En ik benadruk daarbij ‘als speler’, want ik blijf als echte Schapenkop uiteraard voor Lyra-Lierse supporteren!”

K. Lyra-Lierse wenst Gianni alvast van harte te bedanken voor zijn enorme inzet tijdens de voorbije 3 seizoenen. We wensen hem dan ook veel succes bij KFC Nijlen en hopen Gianni nog vaak te mogen verwelkomen op onze tribunes.