Transfer | 11 mei 2023

Gaetan Lambreghts aan het einde van dit seizoen naar KVC Wilrijk

Gaetan Lambreghts (31) verlaat aan het einde van dit seizoen onze club. Gaetan had nog een overeenkomst met onze club tot eind volgend seizoen, maar verkoos om in onderling overleg zijn contract te ontbinden. Volgend seizoen zal hij spelen voor KVC Wilrijk in 2e provinciale.

Het vertrek van Gaetan Lambreghts betekent letterlijk the end of an era. Gaetan Lambreghts kwam op 10/02/2013 voor het eerst in actie voor Lyra en speelde, met één tussenseizoen bij KSK Heist als uitzondering, onafgebroken voor Lyra en vervolgens Lyra-Lierse. Met 119 wedstrijden voor Lyra en 131 voor Lyra-Lierse rondde hij overigens afgelopen weekend tegen Diegem de kaap van 250 wedstrijden en is hij de speler met de meeste Lyra-Lierse wedstrijden op de teller sinds de start in 2018. Ook gaat Gaetan de geschiedenisboeken in als de speler die onder Lyra-Lierse het eerste competitiedoelpunt maakte (uit bij Betekom in de match die met 3-4 gewonnen werd, n.v.d.r.).

Gaetan Lambreghts: “Als je zoveel meegemaakt hebt bij een club, dan zit die voor altijd in je hart. Ik heb hier ongelooflijk mooie momenten beleefd en ik hou aan deze club ook gewoon veel vrienden over. Dit seizoen merk ik echter dat ik vaker met wat kwaaltjes begon te sukkelen. Daardoor zat ik al even met het idee om mijn ambitie in mijn voetbalcarrière wat bij te stellen en ook iets meer tijd over te houden voor mijn gezin. Onlangs kwam dan het aanbod van KVC Wilrijk, wat voor mij nog dichter bij huis is, waar ik heel wat oude bekenden zal tegenkomen en waar het trainingsregime iets gunstiger is. Wellicht kom ik dit seizoen ook niet meer in actie door de blessures die momenteel wat blijven aanslepen. Ergens is dat uiteraard wel jammer, want ik had natuurlijk liever in schoonheid tussen de lijnen mijn verhaal hier afgemaakt. Maar ik zal wel op alle wedstrijden nog aanwezig zijn. Ook na dit seizoen ga ik nog geregeld wedstrijden meepikken van ‘mijn’ club.”

We danken Gaetan van harte voor zijne tomeloze inzet en strijdlust de voorbije 10 jaar. We wensen hem veel succes in zijn nieuwe avontuur bij Wilrijk en kijken er naar uit om hem met open armen steeds op onze club te ontvangen. Merci voor de mooie jaren en talloze herinneringen, G!