Transfer | 25 april 2024

Doelman Kobe De Smet keert terug naar Lyra-Lierse

De 22-jarige doelman Kobe De Smet keert deze zomer terug naar onze Koninklijke Lyra-Lierse. De geboren en getogen Lierenaar speelde de voorbije drie seizoenen voor Racing Mechelen, nadat hij in 2021 van het Luc De Rijckstadion de overstap maakte naar het Oscar Vankesbeeckstadion. Tijdens zijn periode in Mechelen kon Kobe twee keer minuten maken in het seizoen 2021-22, waarin Racing Mechelen ook promoveerde naar 2e Afdeling.

Bij onze club vervoegt hij het team van keepers voor volgend seizoen en wordt hij opnieuw herenigd met heel wat oude ploeggenoten (zoals o.a. Mats Sterkens, Mathias Nys, Jordy Peffer, Quinten Van Goylen, Seraaj Ibn El Mokadem, Koen Weuts & Jason Adesanya).

“Tijd om terug naar Lier te komen, dicht bij huis”

Kobe De Smet: “Ik heb bij Racing Mechelen een paar matchen kunnen spelen in 3e amateur en het is een periode geweest waarin ik veel heb kunnen leren. Maar ik kijk er enorm naar uit om weer thuis te komen. De groep, de sfeer in de club zelf, de supporters, … dit blijft gewoon een heel mooie club en dan wil je daar graag voor spelen. Ik ben ook blij om binnenkort met Mats terug op training te kunnen staan. We zijn altijd contact blijven houden en ik denk dat we elkaar een gezonde concurrentie kunnen bieden, die je in een groep ook nodig hebt.”

Video