Transfer | 5 juni 2024

Dax Hufkens, Charles Kwateng & Jason Van Achteren verlaten Lyra-Lierse

De voorbije weken werden er meerdere contractverlengingen en nieuwkomers aangekondigd voor het eerste seizoen van onze A-kern op het allerhoogste amateurniveau. Daarnaast nemen we ook afscheid van enkele spelers die dit seizoen mee hun steentje bijdroegen aan de promotie naar 1e Nationale.

Dax Hufkens trekt naar voormalig reeksgenoot Berchem Sport. Onze tweede doelman kwam de voorbije twee seizoenen 14 keer in actie en kreeg in de promotiewedstrijd tegen Rupel Boom nog een applauswissel met Mats Sterkens.


Dax Hufkens in de voorbereiding tegen KSK Beveren.

Naast Dax zullen ook Charles Kwateng en Jason Van Achteren de club verlaten. Charles Kwateng speelde eerder al 4 officiële wedstrijden voor het oude Lierse en keerde vorige zomer terug naar Lier. Hij kwam 22 keer in actie dit seizoen, waarvan 1 keer in de basis en kon 2 keer scoren. Jason Van Achteren sloot vorige zomer terug aan bij onze groep na een jaar blessureleed. Ook dit seizoen was hij niet volledig blessurevrij en maakte hij minuten in 10 wedstrijden, waarvan 3 keer als basisspeler.

We bedanken hen allen om mee te schrijven aan ons promotieverhaal en wensen hen alle succes toe in hun verdere carrière!


Charles Kwateng maakte één van zijn Lierse doelpunten in de partij tegen Tongeren.


Jason Van Achteren na de gewonnen derby tegen Berchem Sport.