Transfer | 25 maart 2023

Cel Teunen is de eerste aanwinst voor het seizoen 2023-2024

Onze sportieve staf is volop bezig met de samenstelling van onze A-kern met oog op het seizoen 2023-2024. In dat kader verwelkomen we alvast een eerste nieuwkomer: de 20-jarige verdedigend ingestelde middenvelder Cel Teunen.

Cel werd geboren in onze Pallieterstad en groeide op (en woont nog steeds) in het naburige Bevel. Ook heeft hij een historische link met onze club. Tot zijn twaalfde genoot hij namelijk zijn opleiding bij de oude Koninklijke Lierse Sportkring, om vervolgens tussen 2015 en 2020 de jeugdreeksen van het Nederlandse PSV Eindhoven te doorlopen. In de zomer van 2020 kwam hij terug naar België en sinds 2021 maakte hij als prof deel uit van de A-kern van Lierse Kempenzonen in de Challenger Pro League. Nu maakt hij dus de overstap naar onze Koninklijke Lyra-Lierse.

“Spelen voor de stad waar ik ben opgegroeid”

“Ik ben al een paar keer komen kijken en merkte meteen dat dit een club is waar veel kwaliteit zit. Ook het gesprek met Frank Coenen en Eric Van Meir voelde zeer goed aan, was ik snel overtuigd om hier te willen spelen. Bovendien ben ik altijd in Lier naar school geweest. Dan is het natuurlijk een bonus om voor de stad waar je bent opgegroeid te mogen spelen”, aldus Cel Teunen.

Ook onze sportief manager Frank Coenen geeft meer uitleg bij de komst van Cel Teunen: “Inzetten op jong talent uit onze eigen stad en streek is het pad dat we sinds 2018 overtuigd bewandelen. De komst van Cel Teunen past in die visie. Hij heeft bovendien ook een link met de jeugdwerking van het oude Lierse, dus komt hij hier ook terug thuis in een vertrouwd nest met veel bekende gezichten. Met zijn opleiding bij PSV, toch één van de meest gerenommeerde in de Lage Landen, zijn we overtuigd dat Cel een kwalitatieve toevoeging is aan onze kern voor volgend seizoen.”