Transfer | 22 februari 2022

Brent Van den Abeele verlaat Lyra-Lierse aan het einde van dit seizoen

Onze linksachter Brent Van den Abeele zal aan het einde van dit seizoen onze club verlaten. Hij maakt de overstap naar reeksgenoot City Pirates.

Brent stapte in het seizoen 2017-2018 al over van City Pirates naar Lyra en won datzelfde jaar als één van de vaste waardes mee de titel in 1e Provinciale, in het elftal van Tom Schipper. Ook was Brent een belangrijke pion op de linkse backpositie in het eerste jaar Lyra-Lierse. Daarin werd meteen ook de eindronde behaald.

Aanslepende blessures zorgden echter voor weinig speelminuten in de laatste 2 seizoenen en de huidige jaargang. In het totaal maakte Brent Van den Abeele 63 optredens voor onze club en maakte hij ook 3 doelpunten in het jaar in 1e Provinciale.

“Ik wil graag iedereen binnen de club bedanken voor de steun de voorbije jaren. Van bestuur, tot technische staf en ploeggenoten. En natuurlijk ook de supporters. Door mijn blessures de voorbije jaren heb ik maar weinig kunnen spelen, maar toch bleef iedereen steeds achter mij staan. Er zijn niet veel clubs waar dat mogelijk is. Ik ben momenteel ook nog peter van supportersclub De Wezenberg. Na mijn vertrek zal ik daar op de tribune zeker een paar wedstrijden komen meepikken!”, aldus Brent Van den Abeele.

Lyra-Lierse wil Brent van harte te bedanken voor de mooie jaren bij onze club en we wensen hem veel succes in Merksem!