Sportpark Lier | 23 juli 2024

Raad van Bestuur van K. Lyra-Lierse stelt Stadsbader aan voor de bouw van Sportpark Lier, werken starten op 19 augustus

Op vrijdag 5 juli kwam de Raad van Bestuur van onze club opnieuw samen. Op de agenda slechts één (zeer belangrijk) item: de gunning van de werken van Sportpark Lier, de nieuwe thuishaven van Koninklijke Lyra-Lierse in onze thuisstad. Onze Raad van Bestuur, waar onze supporters breed mee vertegenwoordigd zijn via het Pallieter Supporterscollectief, stemde om de bouw toe te kennen aan de firma Stadsbader. Zij vangen de werken aan op 19 augustus 2024.

Na de toekenning van de omgevingsvergunning, in december 2023, startte onze club een Europese (openbare) aanbestedingsprocedure. Ook de stad Lier en Sport Vlaanderen investeren mee met K. Lyra-Lierse in dit project. Daardoor diende de wetgeving op overheidsopdrachten door onze club strikt gevolgd te worden.

Verschillende aannemers uit de regio Lier, maar ook uit de rest van Vlaanderen en Brussel, toonden in de voorbije maanden hun verregaande interesse om de werken uit te voeren. Alle ingediende offertes werden op basis van objectieve criteria een finale score toegekend. Stadsbader kwam hierbij volgens de vastgelegde procedure als best scorende partij uit de bus. De gunning van de werken is ook meteen het einde van het lange traject dat aan de effectieve bouw voorafgaat.

Met Stadsbader besteedt K. Lyra-Lierse deze opdracht uit aan een gekend en gerenommeerd bedrijf op vlak van grote infrastructuur- en bouwwerken. Wat betreft sportaccommodaties bouwden ze onder andere het jeugdcomplex van SV Zulte-Waregem en het Brigitte Becue Zwembad in Oostende. Daarnaast realiseerden ze meerdere faciliteiten en (kunstgras)velden voor voetbalclubs in heel Vlaanderen. Wie vandaag vanuit Koningshooikt naar Lier rijdt, zal de naam Stadsbader wellicht al opgemerkt hebben. De Aarschotsesteenweg wordt op dit moment namelijk heraangelegd door dezelfde firma.

Verloop van de werken

Op maandag 19 augustus start Stadsbader met de werfinrichting aan de Marieke Vervoortlaan. Aansluitend worden de grondwerken opgestart. Midden september staan de funderingswerken voor het stadion en hoofdgebouw gepland, in november beginnen de ruwbouwwerken aan het hoofdgebouw en in december zouden de tribunes omhoog moeten rijzen.

De afwerking aan het gebouw en de tribunes is voor april en mei 2025. In die periode worden ook de gras- en kunstgrasvelden aangelegd. Midden juli 2025 is de oplevering van het volledige Sportpark Lier gepland. Dan zal onze club er haar intrek nemen, om het seizoen 2025-2026 met alle ploegen eindelijk opnieuw in onze eigen stad te spelen.

Volg binnenkort de werken via sociale media

Via de Facebook- en Instagrampagina van Sportpark Lier zal je binnenkort op regelmatige basis updates krijgen van de vorderingen van de werken. Volg dus de kanalen van onze club en Sportpark Lier voor meer nieuws, foto’s & filmpjes.

 Sportpark Lier
@sportparklier


Een overzichtsbeeld van Sportpark Lier, vanaf 2025-2026 de nieuwe thuishaven van onze Koninklijke Lyra-Lierse. Een groene omgeving met o.a. 6 jeugdvoetbalvelden en een nieuw stadion (rechtsboven) langs de Lierse Ring en op wandel- en fietsafstand van de Lierse binnenstad.