Nieuws | 28 mei 2022

Wedstrijd tussen Lyra-Lierse en Eendracht Aalst wordt niet meer gespeeld

In de laatste fase van de eindronde werd, naast een finale voor de winnende ploegen uit de halve finales, ook een “verliezersfinale” geloot. Hierbij zou Lyra-Lierse nu zondag 29/05 op eigen veld Eendracht Aalst ontvangen en is er nog eens een terugwedstrijd nodig op donderdag 02/06.

Na overleg met de politiediensten bleek dat deze wedstrijd onmogelijk op slechts twee dagen tijd (n.b. in een verlengd Hemelvaartsweekend) met de nodige veiligheidsmaatregelen georganiseerd kon worden.

De enige hypothetische reden waarom deze wedstrijd nog van belang zou kunnen zijn, is de speculatie over een mogelijk faillissement van Mandel United nadat ze de eindronde zouden winnen. In dat geval zou Tubize-Braine als verliezende finalist niet mogen promoveren, aangezien Mandel United zou vervangen moeten worden door een Vlaamse club.

Naast de praktische bezwaren van de politie aangaande de organisatie van Lyra-Lierse – Eendracht Aalst, is onze club van mening dat een promotie sportief dient afgedwongen te worden. En niet via de groene tafel of andere extra-sportieve omwegen. Daarom werd, o.a. ook in overleg met de spelersgroep en technische staf, besloten om deze wedstrijd niet meer af te werken.

K. Lyra-Lierse kijkt alvast vooruit naar het volgende seizoen, waarin we weer volop de strijd zullen aangaan voor een plek op een hoger niveau.