Nieuws | 2 december 2022

Voorbeschouwing & teamnieuws K. Lyra-Lierse – FC Lebbeke

Zaterdagavond komen Sinterklaas en FC Lebbeke op bezoek in het Luc De Rijckstadion. De goedheilig man trapt de wedstrijd af om 20u00 en vervolgens is het aan onze jongens om af te rekenen met de enige Oost-Vlaamse club in onze reeks.

De bezoekers uit de Denderstreek promoveerden vorig jaar naar 2e Afdeling nadat het in de eindronde Tempo Overijse klopte. Met een 16e plaats in het klassement en 13 punten uit evenveel wedstrijden beleven de Oost-Vlamingen geen makkelijk seizoen op het hoogste niveau dat de club ooit bereikte. Het is trouwens al van 1999 geleden dat FC Lebbeke nog eens tegen Lierse club (toen het oude Lyra, n.v.d.r.) speelde. Tegen het oude stamnummer 30 kwam Lebbeke zelfs nog nooit in actie.

Onze Pallieters kennen een iets te wisselvallige periode en zijn daardoor teruggezakt naar plaats 10. Winnen tegen Lebbeke, nog een reeksje neerzetten voor de winterstop en terug naar boven kijken. Meer vragen we niet aan de Sint.

Teamnieuws

Joppe Smits & Cyronn De Wilde trainen nog individueel en pikken wellicht in de komende weken opnieuw aan met de groep. De blessure van Koen Weuts wordt week per week bekeken. Het is voorlopig onduidelijk of hij speelklaar geraakt tegen zaterdag.

Iben Julien, Elio Balbi & Jason Van Achteren zijn nog langduriger uit. Zij worden pas na de winterstop terug bij de kern verwacht.

We noteren voor het duel van zaterdag geen geschorsten. Alle andere, fitte kernspelers zijn dus inzetbaar. Zo wordt onder andere Jaric Schaessens terug gerecupereerd na zijn schorsingsdag.

Stats

Hij komt, hij komt