Nieuws | 13 januari 2023

Voorbeschouwing Sporting Hasselt – K. Lyra-Lierse

Zaterdagavond krijgen onze Pallieters een verplaatsing naar Sporting Hasselt voorgeschoteld. De wedstrijd start om 20u00 in het Stedelijk Sportstadion te Hasselt.

De Limburgers schoten dit seizoen stevig uit de startblokken en stonden een hele poos aan de leiding van het klassement. Sinds 19 november leek er echter zand in de machine te komen en konden de Hasselaren niet meer winnen. Dat resulteerde in een recente 2 op 15 en de 5de plaats in de rangschikking. Het is nota bene stadsgenoot Hades dat de regie over nam en nu alleen aan de leiding staat. De rest van de top 3 bestaat met Belisia en KSK Tongeren voorlopig uitsluitend uit Limburgse ploegen.

K. Lyra-Lierse staat momenteel 2 plekken onder Sporting Hasselt, maar we schreven dit seizoen al meermaals ‘alles kan nog’. Het verschil met de nummer 3 in het klassement, KSK Tongeren, bedraagt slechts 3 punten. Een duel tegen een rechtstreekse concurrent kan dus maar beter gewonnen worden. Zeker wanneer er bij winst over de tegenstander gewipt kan worden. Iedereen op post in de Limburgse hoofdstad!

Teamnieuws

Het kaartenfestival van vorig weekend tegen Racing Mechelen liet zijn sporen na, in aanloop naar het duel met Sporting Hasselt. Gaetan Lambreghts botste op dubbel geel en moet aan de kant blijven. Ook Koen Weuts moet plaatsnemen in de tribune. Hij pakte tegen Racing zijn derde gele kaart van het seizoen.

Peffer, Struyf, Van Goylen, Vets & Volant hebben allen 2 gele kaarten achter hun naam staan en moeten dus uitkijken in de match tegen Hasselt.

Jordy Peffer en Cyronn De Wilde moesten deze week op training verstek geven wegens ziekte. Het is nog onzeker of zij wedstrijdfit geraken tegen zaterdagavond. Joppe Smits (vorige week nog niet helemaal fit) en Mathias Nys (vorige week ziek) konden wel opnieuw trainen en worden op het wedstrijdblad verwacht.

Elio Balbi ging vandaag onder het mes. Zijn operatie aan de knie verliep zoals gepland en hij start aan een lange revalidatie. Iben Julien revalideert verder. Jason Van Achter blijft eveneens onbeschikbaar.

Ondanks de vele afwezigen door schorsingen, blessures en ziekte kunnen we gelukkig rekenen op jonge (beloften)spelers Brent Hendrickx, Bent Reijniers en Paco Van Den Bogaert. Zij worden in stand-by gehouden om de wedstrijdselectie aan te vullen indien nodig.

Away day info

Supporters van K. Lyra-Lierse dienen de ingang van het bezoekersvak via de Oude Kuringerbaan 123 te gebruiken. Tickets kunnen ter plaatse aangekocht worden.

Wie vanuit Lier naar Hasselt reist, kan dit doen met eigen vervoer. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om met de trein de verplaatsing te maken. Alle info kan je hier nalezen.

Stats