Nieuws | 12 november 2022

Voorbeschouwing SK Pepingen-Halle – K. Lyra-Lierse

Een nieuwe week, een nieuwe voorbeschouwing. Al is deze heel gelijkend op die van vorig weekend. Lyra-Lierse neemt het namelijk opnieuw op tegen een fusieclub en opnieuw telt de tegenstander evenveel punten als onze club. Dit keer trekken we voorbij Brussel voor de verplaatsing naar SK Pepingen-Halle. De wedstrijd start zondagmiddag om 14u30 op Campus Kruisveld te Halle.

Vorig seizoen moest Pepingen-Halle lang vechten tegen de degradatie. Onze Pallieters wonnen toen in het Luc De Rijckstadion met 5-2 en gingen ook winnen in het Pajottenland met 1-2. Uiteindelijk bleven de Vlaams-Brabanders met de hakken over de sloot in 2e Afdeling, mede dankzij het verloop van de eindronde waarin Mandel United niet degradeerde. Dit seizoen komt Pepingen-Halle beter voor de dag. Daar zal ongetwijfeld de samenwerking met Challenger Pro League club RWDM voor iets mee tussen zitten. De Hallenaren versterkten zich namelijk met enkele gehuurde spelers uit Molenbeek. Net als Lyra-Lierse hebben ze 14 punten gesprokkeld uit 10 wedstrijden.

Aan onze jongens om het horrorscenario van vorige week tegen Lille door te spoelen. Ondanks 70 minuten prima voetbal werden er opnieuw 2 vermijdbare doelpunten geslikt. Zoiets mag niet meer gebeuren, nu we met een schone lei aan de tweede periode starten. Bovendien leert het klassement ons dat winst meteen weer een sprong richting de top 5 betekent, in deze competitie waarop alles op een zakdoek ligt.

Stats