Nieuws | 2 februari 2024

Voorbeschouwing Rupel Boom FC – K. Lyra-Lierse

Met een 9 op 9 en een perfect rapport in 2024 op zak, trekken onze Pallieters zondagnamiddag naar het Gemeentelijk Parkstadion in Boom. Een trip van slechts een 17-tal kilometer van op de Lierse Grote Markt. En dus mag dit treffen gerust een streekduel genoemd worden.

Met een volledig vernieuwde kern kenden de Boomkes een wisselvallige start. En begin december, na het 3-0 verlies tegen onze Lierenaars, kende het een absoluut dieptepunt in de rangschikking op plaats 14. De jongens uit de Rupelstreek wisten zich na het bezoek aan het Luc De Rijckstadion wel te herpakken. Met een 12 op 12 tegen Jong KV, City Pirates, Hades en Houtvenne, wist Rupel Boom zich terug omhoog te hijsen. In een competitie waarin alles kort op elkaar zit, betekent zo’n reeksje meteen een opmars in het klassement. Vorige week liep de Boomse reeks op de klippen in Wezel (1-0), waardoor ze nu op een 9e plaats kamperen. Opmerkelijk: het Boomse Parkstadion blijkt een stevige vesting. Thuis verloor Rupel Boom dit seizoen nog niet.

Tijd om daar verandering in te brengen. Want zo goed als de Boomse thuisreputatie is, zo groot is dit seizoen het Lierse uitcomplex. Onze jongens gingen dit seizoen enkel nog maar winnen in Berchem en gelijkspelen bij Belisia. De 7 overige uitwedstrijden liepen op een sisser af. Gebruik maken van de goede flow om punten te pakken aan de Rupel, dus. Met de steun van heel wat meereizende supporters moet dat zeker mogelijk zijn!

Het is overigens lang geleden dat er nog een Lierse club op de mat stond in Boom. De laatste passage van het oude Lyra dateert van 14 oktober 2007. Toen werd het 3-0 voor de Steenbakkers. Voor een duel met het oude Lierse moeten we zelfs terug naar 16 mei 1993 en een 0-0 in de hoogste Belgische voetbalklasse tegen het vroegere Boom FC.

Info voor supporters

De korte verplaatsing naar Boom maken kan zowel met de wagen als met één van onze supportersclubs. Er gelden geen restricties of bijzonderheden voor meereizende Lierenaars. Alle info kan je hier nog eens nalezen.

Teamnieuws

Positieve selectieproblemen voor onze T1 Tom Proost: alle spelers verschenen deze week op training en zijn selecteerbaar voor zondag. Lang geleden dat we dat nog konden schrijven. Enkel Youssef Boulaouali revalideert nog verder van zijn langdurige knieblessure.

Ook vallen er geen schorsingen te noteren. Met Deckers, Balbi, Vets, Kil en Adesanya staan er wel 5 spelers op één kaart van een schorsing.

Stats