Nieuws | 24 maart 2023

Voorbeschouwing RC Hades – K. Lyra-Lierse

Zaterdagavond trekt Lyra-Lierse voor de tweede keer dit seizoen richting Hasselt. Daar wacht om 18u30 het duel met leider RC Hades. We hebben het al meermaals gezegd dit seizoen: alles is nog mogelijk. Bij winst kan er zelfs tot op 2 punten van de Limburgers genaderd worden.

Dat alles bovenaan weer samenklit, is mede te danken aan de wisselvalligere resultaten die Hades de voorbije weken neerzette. De mannen uit Kiewit lijken sinds het behalen van de periodetitel in mindere doen te zijn. En dus moet er iets te rapen vallen, nabij de weide van Pukkelpop. Zeker als je weet dat Hades zijn voorbije 3 thuiswedstrijden niet meer kon winnen. De achtervolgers knabbelen ondertussen voluit aan de voorsprong die de Hasselaren hadden opgebouwd.

Onze jongens voeren dan weer de tussentijdse rangschikking voor de 3e periode aan, op de voet gevolgd door Lille United. Dat is dankzij de bloedvorm waarin Lyra-Lierse momenteel lijkt te verkeren en de recente 12 op 12. Onszelf in het kielzog van de leider plaatsen, op 6 speeldagen van het einde. Daar zal onze ploeg ongetwijfeld alles aan doen, hopelijk opnieuw met heel wat supporters die mee de trip maken!

Teamnieuws

Verwacht wordt dat er met dezelfde kern als vorige week tegen Pepingen-Halle naar Hades wordt afgezakt. Mathias Schils en Mathias Nys zijn nog altijd out. Over de blessure van Mathias Schils volgt volgende week meer duidelijkheid. Mathias Nys traint wellicht volgende week opnieuw voor een eerste keer met de groep mee.

Ook zijn er geen wijzigingen bij de langdurig geblesseerden te noteren. Mats Sterkens, Elio Balbi, Seppe Kil & Iben Julien zijn nog steeds onbeschikbaar.

Stats